בדומה ליתר לשכות הוצאה לפועל ברחבי הארץ, לשכת ההוצאה לפועל בראשון לציון מהווה חלק מהמבנה הארגוני של רשות האכיפה והגבייה החדשה, אשר הוקמה לאחר התיקון האחרון לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז – 1967.
לשכה זו ממוקמת בסמוך לבית משפט השלום בעיר, ברח' ישראל גלילי 5 במערב ראשון לציון.
פעילות הלשכה מתנהלת בימים א' – ה' בין השעות 13:30 – 08:30, כאשר בימי ו' וערבי חג לא מתקיימת קבלת קהל.
בתקופת פגרת בתי המשפט שעות הפעילות הן בין 12:00 – 09:00.
נתקלת בבעיה עם לשכת הוצאה לפועל ראשון לציון?
חייג חינם: 1-800-800-891
המבנה הארגוני ובעלי התפקידים בלשכת הוצאה לפועל ראשון לציון
במסגרת רפורמה בהוצאה לפועל, אשר הונהגה בתיקון האחרון לחוק שונו המבנה הארגוני ובעלי התפקידים בלשכות הוצאה לפועל בכל רחבי הארץ.
התיקון, אשר הפריד בין מערכת המשפט לבין לשכות הוצאה לפועל, העמיד בראש המערכת את שר המשפטים במקום נשיא בית משפט השלום והפך את מערכת הוצאה לפועל לחלק מרשות הגבייה והאכיפה החדשה שהוקמה.
לצד זאת בוטל תפקיד ראש לשכת הוצאה לפועל ומונו במקומו מספר רשמי הוצאה לפועל.
סמכויות רשמי הוצאה לפועל הינן שיפוטיות ומנהליות ואותן הותיר אומנם התיקון על כנן, אולם בד בבד הורחבו סמכויותיהם המנהליות של הרשמים כחלק מהמאמץ להפעלת לחצים על החייבים.
לרשות הרשמים עומד מאגר מידע נרחב אשר כולל אינפורמציה מחברות ביטוח, בנקים, חברות אשראי ומוסדות ממשלתיים ומאפשר קבלת תמונה רחבה אודות מצבו הכלכלי של החייב.
במקביל, נתונה בידי רשם ההוצאה לפועל הסמכות להקפיא דרכון ורישיון נהיגה, להגביל יציאה מהארץ לתקופה העולה על שנה ועוד, כל זאת במטרה להפעיל לחץ על החייב לפרוע את חובו.
לא זו בלבד, במסגרת הרפורמה הוקם בכל לשכות הוצאה לפועל בארץ מסלול מקוצר המיועד לגביית חובות בסכומים נמוכים של עד 10,000 שקלים.
יתרונו הגדול של המסלול המקוצר הוא בכך שללשכת ההוצאה לפועל מוקנה במסגרתו חלק אקטיבי בגביית החוב ולא תפקיד פאסיבי כמו במקרים הרגילים.
חסרונותיו של מסלול זה טמונים בכך שאינו מיועד לגביית חובות כשהחייב הוכרז מוגבל באמצעים, כאשר מתקיים סטאטוס איחוד תיקים או שעה שמדובר בגביית חוב מזונות.
במסגרת המסלול המקוצר לא מתקיימת כלל קבלת קהל ולא נערכים דיונים.
הלשכה פועלת לגביית החוב באמצעות הטלת עיקול רכב וכן עיקול צד ג' בלבד, אך עומד לרשותה מאגר מידע רחב.
פסיקה
ה"פ (ראשון לציון) 12393-07-10 מלול נ' מלול דנה במחזה נפוץ יחסית של חייבים אשר עוברים להתגורר במקום אחר על מנת שלא יבוצע עיקול מיטלטלין מרכושם שלהם.
במקרה זה לחייבת היו חובות לחברת האשראי ולבנק אשר בעקבותיהם שבה להתגורר עם אביה והיא טענה שהחובות אינם שייכים רק לה.
בפסק דין הצהרתי של שופטת בית משפט השלום בראשון לציון יעל בלכר, הוכר שהמיטלטלין המצויים בדירה ומהווים נשוא הבקשה הינם רכושו הבלעדי של החייב והחובות הם חובותיה של בתו הבגירה של המבקש, אשר חזרה להתגורר עמו.
השופטת מציינת כי המיטלטלין המפורטים ברשימה הינם בבחינת ציוד בסיסי של בית במדינת ישראל.
לחץ כאן לקריאה מורחבת על לשכות הוצאה לפועל נוספות:
נתקלת בבעיה עם לשכת הוצאה לפועל ראשון לציון?
חייג חינם: 1-800-800-891