הטלת עיקול על חשבונות בנק וחסכונות
הטלת עיקול חשבונות בנק וחסכונות הינו כלי נוסף בידיי הזוכה, להבטחת קיומו של פסק דין שניתן לטובתו. לאחר הגשת פסק הדין לביצוע אל ראש ההוצל"פ, נשלחת אזהרה לחייב המתריעה על נקיטת הליכי גבייה.
20 ימים מיום המצאת האזהרה לחייב ומשלא התקבלה תגובתו, רשאי הזוכה להגיש בקשה לקבלת צו עיקול בכפוף לחריגים שיפורטו בהמשך. חשבונות הבנק והחסכונות הינם נכסים המוחזקים אצל צד שלישי ולפיכך חלים לגביהם הוראות מיוחדות שיפורטו להלן.
אישורו של צו העיקול ע"י ראש ההוצל"פ, בין אם בעיקול נכסי מקרקעין ובין אם בנכסי מטלטלין עסקינן, הינו יריית הפתיחה להליכי העיקול.
מתן הצו מסמיך את המוציא לפועל לבצע את פעולות העיקול לרבות כניסה לחציריו של החייב, פנייה אל הממונה על המרשם לשם רישום העיקול– מקום שמדובר בנכסים ברי רישום – ותפיסה בעין של המעוקלים. בחלוף 14 ימים מיום העיקול בפועל, במידה ולא פרע החייב את חובותיו, ימומש הנכס / יוצע למכירה והכל בהתאם לתקנות הוצאה לפועל.
בהקשר זה עולה השאלה, מהו הדין כאשר נכסי החייב עליהם הוטל צו עיקול, אינם מוחזקים בידיי החייב? למשל חשבונות בנק וחסכונות המחוזקים ע"י הבנק.
למה לבחור במשרד שלנו?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן ניסיון של למעלה מ 10 שנים בליווי חייבים וזוכים בהליכי הוצאה לפועל. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחר בשנת 2015 בדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון חינם: 1-800-800-891 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועל ישמח לחזור אליכם בהקדם.
נכסים המוחזקים אצל צד שלישי – תאגיד בנקאי
סעיף 43 לחוק ההוצאה לפועל, קובע כלל לפיו ראש הוצל"פ רשאי לצוות על עיקול כלל נכסי החייב או על עיקול נכס מסוים מנכסיו המוחזקים ע"י צד שלישי. חשוב לציין, כי בשונה מעיקול נכסים המוחזקים אצל החייב, כאשר מדובר בנכסים המוחזקים אצל צד שלישי, רשאי ראש ההוצל"פ להורות על עיקול גם ללא בקשת הזוכה. ההודעה על העיקול תישלח לזוכה ואם זה לא התנגד לה תוך 14 ימים, יומצא צו העיקול לצד השלישי.
מהו מועד החזקת הנכס הקובע? לעניין זה מציין החוק, כי מועד ההחזקה הקובע הוא מיום המצאת צו העיקול לצד השלישי – כל נכסי החייב המוחזקים אצלו ביום זה. בנוסף, תקף הצו לגביי כל נכס של החייב אשר יגיע אל הצד השלישי תוך שלושה חודשים מיום המצאת הצו כאמור.
נכסים שאינם ניתנים לעיקול
לכלל שפורט מעלה, קבע המחוקק חריגים שאינם מאפשרים עיקול נכסי החייב המוחזקים אצל צד שלישי:
א. מזונות המגיעים מהצד השלישי לחייב על פי פסק דין או על פי הסכם מאושר ע"י ביהמ"ש. בכפוף לסייגים המנויים בחוק.
ב. נכס שאינו ניתן לעיקול לפי כל דין, לדוג' שכר עבודה בתנאים הנקובים בחוק.
ג. כספים המגיעים לחייב שאינו עובד בשכר.
ד. כספים המגיעים לחייב שהינו קיבוץ, בגובה מכפלת סכום שכר העבודה הפטור מעיקול כמספר חבריי הקיבוץ.
הליכי עיקול חשבונות וחסכונות המחוזקים ע"י תאגיד בנקאי
כאמור, לאחר שנתן ראש ההוצל"פ את צו העיקול המבוקש, ימציא המוציא לפועל הודעה על כך לתאגיד הבנקאי המחזיק בנכסי החייב.
ההודעה תומצא למשרדו הראשי או למען הרשום של התאגיד הבנקאי ורואים אותה כאילו הומצאה לכל סניפיו. משמע, העיקול יחול על כל נכסי החייב הנמצאים בכל אחד מסניפי התאגיד הבנקאי, החל מהמועד שבו הגיעה ההודעה על צו העיקול ממרכז התאגיד הבנקאי לסניף, או בתום 3 ימי עסקים מיום המצאת צו העיקול למרכז התאגיד הבנקאי – לפי המוקדם.
יודגש כי, צו עיקול שהומצא לאחד מסניפי התאגיד הבנקאי, יחול על נכסי החייב הנמצאים באותו סניף, במועד שבו הומצא הצו לסניף .
בהמשך, על התאגיד הבנקאי להגיש למוציא לפועל תוך 10 ימים מיום המצאת הצו, הודעה על כלל נכסיי החייב הנמצאים בידיו או שלמיטב ידיעתו יגיעו לידיו תוך 3 חודשים. הודעה על נכס שהגיע לידיו בפרק הזמן הנקוב, תועבר למוציא לפועל תוך 10 ימים מיום קבלת הנכס.
תאגיד בנקאי שלא הגיש הודעה או הגיש הודעה לא נכונה או שלמה, רשאי ראש ההוצל"פ לזמנו לחקירת יכולת ע"פ בקשת הזוכה.
מסירת הנכסים למוציא לפועל
תאגיד בנקאי חייב למסור למוציא לפועל את הנכסים המעוקלים במועד ובמקום שראש ההוצל"פ קבע בצו. מרגע המסירה, פטור התאגיד הבנקאי מאחריותו כלפיי החייב.
במידה ולא מילא התאגיד אחר הצו למסירת המעוקלים, רשאי ראש ההוצל"פ לחייבו בתשלום החוב הפסוק או יתרתו, כאשר החיוב מוגבל לשווי הנכסים שבידיו.
זקוק לסיוע מיידי בהליך הוצל"פ?
לחץ כאן:ייעוץ משפטי