במערכת המשפט בישראל הצדדים לחוב יכולים לנהל את ענייניהם בשתי מסגרות שונות בתכלית – הוצאה לפועל ופשיטת רגל.
מטרתו של חוק הוצאה לפועל מבוססת על שני עקרונות: הקמת מערכת גביית חובות יעילה ומימוש זריז של החלטות בית משפט בנוגע לפירעון חובות, מחד ושמירה על כבודו של החייב וזכויותיו, מאידך.
לפי הפסיקה, ההגנה על כבוד החייב הינה אינטרס חברתי של כלל הציבור משום שהתעמרות יתר בחייב והשארתו חסר כל יובילו להפיכתו לנטל על החברה.
בפקודת פשיטת הרגל, לעומת זאת, מכירה המדינה בקיומם של חייבים שהדבר היחיד אשר נותר בידם הוא חובותיהם.
כאן מטרת ההליך היא לכנס את מה שיש באפשרות החייב להשיב תחת סדר ופיקוח של כונס הנכסים הרשמי ובמקביל, לאפשר לחייב לסיים את פרק החובות בחייו ולייצב בחזרה את מצבו הכלכלי.
לקבלת יעוץ משפטי בתחום הוצאה לפועל חייגו חינם: 1-800-800-891
מהם יתרונות הכרזת פשיטת הרגל עבור החייב בהוצאה לפועל?
התשובה לשאלה שבכותרת אינה פשוטה ותלויה בנסיבות כל מקרה לגופו.
על מנת לקבל את המענה הנכון עבורכם מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מטעם עורך דין פשיטת רגל מקצועי, בעל וותק וניסיון בתחום, אשר יפרוס בפניכם את אפשרויות הפעולה הקיימות.
להכרזה על פשיטת רגל עשויים להיות יתרונות שעה שהחייב אינו מסתיר רכוש ולא ביצע הברחת נכסים מעבר לים בטרם הקריסה הכלכלית.
מנקודת ראותו של החייב, הליכי הוצאה לפועל עלולים להיתפס כאגרסיביים, בהם עוטים הנושים על נכסיו הדלים באמצעי לחץ שונים כמוצאי שלל רב.
אמנם קיימת אפשרות להליך איחוד תיקים בהוצאה לפועל, אך גם לה מספר חסרונות:
ערוץ זה אינו סותם את הגולל על המשך ההליכים המשפטיים והריבית הגבוהה הנגבית בגין תיק האיחוד מכלה את ערכם של הסכומים המשולמים במסגרת תיק זה.
היתרון המשמעותי עבור החייב הינו שההכרזה על פשיטת רגל שמה קץ להליכים המייגעים נגדו, מאפשרת לו לשלם תשלום חודשי לקופת הכונס בריבית רגילה ולשקם מחדש את מצבו הפיננסי.
מהם היתרונות מצד הנושים בהכרזה על פשיטת רגל של חייב בהוצאה לפועל?
לכאורה, חוק הוצאה לפועל מעמיד לרשות הנושים אמצעים אגרסיביים יותר לגביית החוב.
אולם, הכרזה על פשיטת רגל עשויה להתגלות כיעילה יותר אם קיים חשש מפני הסתרה או הברחת נכסים, שכן פקודת פשיטת רגל מקנה יכולת להתחקות אחר הרכוש העלום באופן שאינו מתאפשר בחוק הוצאה לפועל.
הוראת סעיף 96 לפקודה קובעת, כי רכוש שהועבר במשך השנתיים שקדמו למועד פשיטת הרגל בתמורה פחותה, ללא תמורה או בנסיבות של היעדר תום לב יוחזר לנאמן.
כדי להימנע מהחזרת הרכוש לקופת הנאמן כשעברו שנתיים אך טרם חלף עשור ממועד ההעברה, נדרשים החייב והמקבל להוכיח שהיה בידו של החייב לפרוע את החוב גם בהיעדר הרכוש המדובר.
כפי שניתן לראות, גם בסוגיה זו התשובה הינה אינדיבידואלית ובלתי אחידה.
ניהול חובות הוא עניין מורכב ולפיכך מומלץ לפנות לקבלת סיוע מטעם עורך דין הוצאה לפועל או פשיטת רגל בעל ותק ומומחיות, אשר יסייע לכם בגיבוש אסטרטגית פעולה הנכונה והולמת עבורכם.
לקבלת יעוץ משפטי בתחום הוצאה לפועל חייגו חינם: 1-800-800-891