פלוני חייב לאלמוני כסף ופתח כנגדו תיק הוצאה לפועל. במידה ולאותו חייב תיק אחד בלבד בהוצאה לפועל ולאותו חייב אין דרך לפרוע את חובו ניתן לפנות בבקשה לצו תשלומים בהתאם 7 א' לחוק ההוצאה לפועל.
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג חינם: 1-800-800-891
בקשה לצו תשלומים הינו פתרון בו מגיש החייב בקשה מפורטת הנתמכת בתצהיר לה הוא מצרף שאלון וכתב וויתור על סודיות. למעשה בבקשה לצו תשלומים מצרף החייב את כל הנתונים המעידים על כלכלת התא המשפחתי – מצד אחד את הכנסות התא המשפחתי ומאידך את ההוצאות החודשיות ההכרחיות לקיום סביר. לאחר הגשת הבקשה יתכנו שתי החלטות כדלהלן:
א. רשם ההוצאה לפועל יקבע לחייב צו תשלומים.
ב. הזמנה לחקירת יכולת. במידה והרשם יחליט בהתאם לסעיף א', כל עוד יעמוד אותו חייב בצו התשלומים חא יהא ניתן לנקוט כנגדו בהליכי הוצאה לפועל. במידה והרשם יחליט לזמן את החייב לחקירת יכולת, אזי צו התשלומים ייקבע במועד חקירת היכולת .
התנגדות לביצוע שטר:
המדובר בעיקר בשיקים חוזרים ושטרי חוב שניתן להגישם לביצוע ישירות ללשכת ההוצאה לפועל. באם חייב נתבע בגין שיקים שחזרו (א.כ.מ, מוגבלות, ביטול ועוד') כאשר לחייב סיבה לדבר ניתן להגיש התנגדות לביצוע שטר בלשכת ההוצאה לפועל. יש לשים לב כי את ההתנגדות יש להגיש תוך 20 יום מיום קבלת האזהרה (מכתב בצבע ירוק המודיע על פתיחת התיק). כל איחור בהגשת ההתנגדות צפוי לגרור קושי בקבלת ההתנגדות (תלוי בסיבת האיחור).
יצוין כי עם הגשת ההתנגדות מייד מעוכבים הליכי ההוצל"פ עד לבירור הטענה.
טענת פרעתי:
אדם שנפתח כנגדו תיק הוצאה לפועל כאשר לאחר פתיחת התיק טוען הוא כי שילם את חובו לזוכה, יכול בכל עת להגיש טענת פרעתי לרשם ההוצאה לפועל. יצוין כי טענה זו יכולה להיות אף שולם הכסף לזוכה מייד עם קבלת פסק הדין ובטרם נפתח תיק ההוצאה לפועל.
איחוד תיקים:
לחייב שיש מספר רב של תיקים בהוצאה לפועל, יכול להגיש לרשם ההוצאה לפועל "בקשה לאיחוד תיקים". למעשה עיקרון איחוד תיקים בפועל נותן את אותו מענה כמו בצו התשלומים (ראו לעיל). באיחוד תיקים ישנם שני מסלולים:
א. איחוד תיקים שבו מתחייב החייב לשלם 3% מגובה חובו מידי חודש.
ב. באם החייב לא יכול לעמוד ב3% והוא מציע לשלם צו בהתאם ליכולתו, יוכרז הוא "כחייב מוגבל באמצעים" כאשר בפועל יאוחדו תיקיו אך מכיוון שהוכרז מוגבל באמצעים יוטלו עליו סנקציות כגון: הגבלה חמורה בבנק ישראל (איסור שימוש בשיקים, כרטיסי אשראי ואיסור פתיחת חשבונות בנק), עיכוב יציאה מן הארץ ואיסור להיות בעל ענין בחברה בע"מ (אלא אם יאשר רשם ההוצל"פ).
לסיכום דברינו
חוק ההוצאה לפועל נותן מענה לחייבים בהוצאה לפועל כאשר התכלית הינה סוציאלית. יצוין כי האמור לעיל הינו "בקצירת האומר" ואינו ממצה אלא בה ליתן מושג בסיסי לאותו חייב/ת שנקלעו לחוב והחשוב ביותר ליתן תקווה.
לפניה אל עורכי דין בנושאי ההוצאה לפועל ללא התחייבות לחץ/י כאן