אדם נכנס לחובות וכעת פועלים נגדו נושים בהוצאה לפועל. כיצד אם בכלל מאפשר החוק לאותו האדם להתגונן, ומהם האפשרויות השונות העומדות בפניו לפעולה?
לפניכם מדריך מזורז לחייב בהוצאה לפועל המכיל כלים להתמודדות ראשונית עם פעולות הנושים.
בקשה לצו תשלומים
אחת הדרכים הנפוצות להתמודדות עם חובות היא פריסת החוב לתשלומים נוחים יותר. ואכן גם בארץ חוק ההוצאה לפועל מכיר באפשרות זו ובסעיף 69ג(א) לחוק נקבעו הזמנים המרבים לפירעון החובות ע"י החייבים. כאשר לדוגמא, חוב של מעל 100,000 ¤ ניתן לפרוס עד ל- 4 שנים.
ראוי לציין כי פריסת החוב תושפע באופן ישיר ממסקנות ראש ההוצאה לפועל בחקירת היכולת שתיערך לחייב בלשכת ההוצל"פ.
כמו כן ראוי לציין כי חייב שימנע מהתייצבות לחקירה זו יעמוד בפני סנקציות כגון צווי הבאה שיכפו עליו להגיע להוצאה לפועל, ובמקרים קיצוניים יותר אף החייב יהיה חשוף לצווי מאסר שיוצאו נגדו בגין היעדרותו מהחקירה.
עם זאת, גם במקום בו אדם אינו יכול לפרוע את חובותיו בזמנים כאמור, הוא רשאי לבקש להיות מוכרז כעל חייב מוגבל באמצעים ולפרוס את חובותיו אף לתקופת זמן ממושכת יותר עם זאת לבקשה כאמור יש מחיר ועיקרו הגבלות מסוימות שיוטלו על החייב בתחום הפיננסים ואיסור על יציאתו מהארץ במקרים מסוימים.
למה לבחור במשרד שלנו?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן ניסיון של למעלה מ 15 שנים בליווי חייבים וזוכים בהליכי הוצאה לפועל. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחרבדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון חינם: 1-800-800-891 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועלישמח לחזור אליכם בהקדם.
התנגדות לביצוע שטר
אדם שחייב כספים מכוח שטרות (שקים) או מכוח חוזה (פיצויים מוסכמים) רשאי להגיש התנגדות לביצוע השטר. בכגון דא, גם אם יש ספק קטן בצדקת טענותיו יועבר הדיון בחיוב לבית המשפט והוא יכריע בדבר החוב ושיעורו.
טענת "פרעתי"
סעיף 19 לחוק ההוצאה לפועל מאפשר לאדם לטעון כי הוא פרע חיוב שנובע משטר או מפסק דין וכי איננו חייב כלל כספים לנושה.
טענה זו קרויה טענת "פרעתי" ובמקרה שהיא מושמעת ראש ההוצאה לפועל יידון בה – וסמכויותיו תהיינה כמו סמכויותיו של שופט בית משפט השלום.
ראוי לציין כי במסגרת הדיון בטענת "פרעתי" רשאי ראש ההוצאה לפועל לעכב את ההליכים שננקטים כנגד החייב עד מיצוי כלל טענותיו כאמור.
איחוד תיקים
דרך נוספת להתמודדות עם נושים היא איחוד תיקים של כלל תיקי ההוצאה לפועל לתיק אחד ופירעון החובות בשיעורים לכלל הנושים. עם זאת לאיחוד התיקים (שיש בו משום דמיון להליך פשיטת רגל) גם מחיר כגון איסור יציאה מהארץ והגבלות פיננסיות מסוימות על החייב.
ראוי לציין כי ההכרעה אם לאחד את התיקים תושפע באופן ישיר מהתנהגות החייב, חייב שינסה להסתיר נכסים וחובות מראש ההוצאה לפועל לא יאפשרו לו לאחד את תיקיו השונים.
בנוסף קיימים חובות שלא ניתן לאחד למשל חוב מזונות דינו שונה מחובות רגילים ולא ניתן יהיה לאחדו כחלק מהליך איחוד התיקים.
לסיכום:
חובות הם דבר לא נעים, בעיקר כאשר הם הופכים לאזהרות בדואר מלשכות הוצאה לפועל, לעיקולים ואף לסנקציות חמורות יותר.
היוועצות עם עורך דין בנוגע לדרך הפעולה מהווה את יריית הפתיחה ליציאה מהחובות. שכן כפי שראינו ניתן לפעול לצמצום החוב ולשינוי זמני הפירעון שלו ואכן עו"ד מהתחום שילווה את החייב יוכל לחסוך לו גם כספים רבים, גם זמן יקר, אך בעיקר הרבה אי נעימות.
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג חינם: 1-800-800-891