המושג הפטר מוכר לרבים ולאורך השנים זוהה אך ורק עם סיומו של הליך פשיטת הרגל, אך לא עוד. החל מחודש ספטמבר 2015 לראשונה המושג הפטר בהוצאה לפועל נקשר ישירות גם לסיומם האפשרי של הליכי הוצאה לפועל.
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי 2019:
ביום 15.9.2019 נכנס לתוקפו חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי שבא לאגד את כל נושא פשיטת רגל של יחידים והליכי פירוק חברות במסגרת חוק אחד.
כיום, חייב שיש לו חובות שסכומם הכולל אינו עולה על סך של 150,000 ש"ח, וככל וברצונו לפנות להליכי פשיטת רגל, ההליך יתנהל בלשכות הוצאה לפועל ייעודיות.
כמו כן, יש לדעת כי כיום בוטל הליך "איחוד תיקים" בהוצאה לפועל. במילים אחרות: כיום כאשר לחייב יש חובות בהוצאה לפועל, באפשרותו לכלכל את צעדיו בהתאם לחלופות הבאות:
א. להגיע להסדרי חוב מול הנושים ע"י ניהול מו"מ פרטי מול כל נושה ונושה.
ב. להגיש בקשה "לצו תשלומים" על מנת שרשם ההוצאה לפועל יפסוק צו תשלומים בהתאם ליכולתו הכלכלית של החייב ובני משפחתו.
ג. להציע הסדר נושים לפני כניסה להלי פשיטת רגל בהוצאה לפועל.
ד. להגיש בקשה לפשיטת רגל בהוצאה לפועל במידה וסכון החובות הכולל אינו עולה על סך של 150,000 ש"ח.
יש לך שאלות בנוגע למחיקת חובות וקבלת הפטר בהוצאה לפועל? הקלק כאן! ועורך דין ממשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן ישמח להשיב או חייג: 03-6093833
בסקירה שלפניך נסביר אודות האפשרות לפנות לקבלת הפטר מהליכי ההוצאה לפועל, קודם לכניסת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי החדש.
נסביר ונדגיש כבר עתה כי על מנת לזכות בהפטר בהוצאה לפועל ולסיים את ההליכים המתנהלים כנגד החייב יש לעמוד בכללים המחייבים ורצוי בהחלט, כמו תמיד, להיות מיוצג על ידי משרד עורכי דין המתמחה בנושא חדלות פירעון והליכי גביה בהוצאה לפועל.
נדגיש כי מאז כניסתו של התיקון לחוק לתוקף טיפל משרדנו במקרים רבים של קבל הפטר מהליכי גביה בכל לשכות ההוצאה לפועל ברחבי ישראל, ואנו מציעים גם לך לפנות ולקבל את כל המידע והסיוע המשפטי הדרוש בדרך לסיומם המוקדם של ההליכים המתנהלים כנגדך בהוצל"פ.
למה לבחור במשרד שלנו?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן ניסיון של למעלה מ 17 שנים בליווי חייבים וזוכים בהליכי הוצאה לפועל. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחר בדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון : 03-6093833 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועל ישמח לחזור אליכם בהקדם.
מטרת הליך צו ההפטר בהוצל"פ
מטרת הליך של הפטר בהוצאה לפועל הינה לאפשר לחייבים לצאת ממעגל החובות על ידי קבלת הפטר שמשמעותו מחיקת יתרת חובותיהם, וזאת בדומה להפטר שמקבל חייב בפשיטת רגל מטעם בית המשפט המחוזי.
הליך מתן הפטר בהוצאה לפועל לחייב תוקן לראשונה במסגרת תיקון מס' 47 לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967, אשר צורף לחוק במסגרת סימן ב' לפרק ז'1, תחת הכותרת "סימן ב': הפטר לחייב מוגבל באמצעים – הוראת שעה".
התיקון נקבע בשלב זה כהוראת שעה למשך שלוש שנים, החל מיום 6.9.2015 ואילך. לפיכך, התיקון אמור לחול עד ליום 6.9.2018 בלבד, אלא אם כן הוא יוארך גם לאחר מכן.
במסגרת הליך רע"צ 48590-11-15 בן שעיה נ' מועצה אזורית שומרון, אשר התנהל בפני בית משפט השלום בתל אביב, ציין בית המשפט כי מטרת מתן צו הפטר בהוצאה לפועל הינה לסייע לחייבים מוגבלים באמצעים במסגרת הליכי ההוצל"פ, אשר חובותיהם הכללים אינם גבוהים יחסית, ואשר הוכיחו התמדה בעמידה בתשלומים לפחות בשלוש מארבע השנים האחרונות.
בצידה והחייב עומד בדרישות הרפורמה, הוא יוכל לקבל הפטר בהוצאה לפועל מהחובות וזאת על מנת לאפשר להו לשקם את חייו הכלכליים ולצאת לדרך חדשה.
המדובר במסלול קצר, מהיר ועוקף את הליכי פשיטת הרגל (כיום כפי שצוין לעיל בחובות עד 150 א"ש הגשת הבקשה וניהול הליך פשיטת רגל יהיה בהוצאה לפועל).
השלבים לקבלת הפטר בהוצאה לפועל לפני כניסת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי 2019:
בשלב הראשון, על החייב להגיש בקשה לקבלת צו הפטר, וזאת בכפוף לעמידתו בכל התנאים המצטברים הבאים, כמפורט בסעיף 69י3(א) לחוק ההוצל"פ:
1. החייב היה חייב מוגבל באמצעים במשך לפחות ארבע השנים האחרונות טרם הגשת בקשת ההפטר.
2. סך חובותיו של החייב, הן בהוצאה לפועל והן מחוץ להוצאה לפועל, לרבות חובות שאינם ברי-הפטר, אינו עולה על סך של 800,000 ש"ח.
3. אין לחייב נכסים בעלי ערך הניתנים לעיקול, למימוש, או למכירה למעט משכורת או הכנסה אחרת שהוא זכאי לה.
4. החייב עמד בצו התשלומים שניתן לו לפי סעיף 69ז, בשלוש השנים שקדמו להגשת בקשת ההפטר.
יחד עם זאת, על פי סעיף 69י3(ב) לחוק, ניתן לתת צו הפטרבהוצאה לפועל גם לחייב שלא עמד בצו התשלומים כאמור לעיל, וזאת במידה ורשם ההוצל"פ שוכנע שהחייב לא עמד בצו כאמור בשל הרעה של ממש במצבו הכלכלי שאינה נובעת מהתנהגותו בחוסר תום לב, או בשל נסיבות חריגות אחרות, שיירשמו.
5. אין בקשת פשיטת רגל שתלויה ועומדת לגבי החייב, ולא מתנהל נגדו הליך או לא הוכרע לגביו במסגרת הליך שהתנהל בעניינו.
6. במהלך 5 השנים שלפני בקשת ההפטר בהוצאה לפועל, לא ניתן לגבי החייב צו כינוס, צו פשיטת רגל, או צו הפטר.
בשלב השני, רשם ההוצאה לפועל מבצע בדיקה במאגרי הבדיקה על מנת לאשר כי החייב עומד לכאורה בתנאי החוק לקבלת הפטר בהוצאה לפועל.
במידה והרשם יסבור כי החייב עומד לכאורה בתנאים אלו לקבלת הפטר בהוצאה לפועל, הוא יורה על פתיחת תיק במסלול הפטר. במידה והוא יסבור כי החייב אינו עומד בתנאים אלו, הוא ידחה את הבקשה.
בשלב השלישי, תפורסם הודעה על פתיחה בהליך למתן הפטר ברשומות ובעיתונות או באינטרנט, וזאת תוך 30 יום ממועד פתיחת התיק.
בשלב הרביעי, תישלח הודעה אישית בדבר פתיחת הליך ההפטר בהוצאה לפועל לכל נושה או זוכה של החייב אשר צויין בבקשת החייב, וזאת על מנת לאפשר להם להגיש התנגדות לבקשה במידה ולדעתם קיימת מניעה לתת לחייב הפטר מסיבות שונות המנויות בפקודת פשיטת הרגל, או שההפטר יגרום לפגיעה כלכלית משמעותית בהם.
במידה והוגשו התנגדויות לבקשה, על רשם ההוצל"פ לקיים דיון לגביהן, ולהחליט בסופו האם לתת לחייב צו הפטר אשר יפטור אותו מכל יתרת חובותיו, או לאו.
כאמור, התנאי ראשוני לכניסתו של חייב למסלול הפטר בהוצאה לפועל זה עמידתו בתנאי הסף הקבועים בסעיף 69י3 לחוק ההוצל"פ, ולרבות עמידתו בתנאי לפיו הוא עמד בצו התשלומים שניתן לו בשלוש השנים שקדמו למועד הגשת בקשת ההפטר.
ברם, המחוקק הותיר לרשם ההוצאה לפועל את האפשרות לשקול האם לתת הפטר בהוצאה לפועל גם לחייב שלא עמד בצו התשלומים שניתן לו, וזאת במידה והוא שוכנע כי החייב לא עמד בצו כאמור רק בשל הרעה של ממש במצבו הכלכלי שאינה נובעת מהתנהגותו בחוסר תום לב, או בשל נסיבות חריגות אחרות, שיירשמו, וזאת כאמור בסעיף 69י3(ב) לחוק.
עם זאת, רשם ההוצל"פ רשאי גם לבטל בכל עת צו הפטר שניתן לחייב, וזאת במידה והוא ימצא שצו ההפטר ניתן על סמך מידע שגוי או כוזב ויש בכך כדי להצדיק את ביטולו.