הסדר חובות מבוא:
במסגרת פעילות כלכלית אישית או עסקית נדרש לגלות אחראיות כך שלצד חשיבה על הצלחת העסק והרווחים הצפויים, צריך לקחת בחשבון גם את האפשרות בה ניקלע לחובות אותם נידרש להחזיר.
אמנם רבים נוטים לחשוב, כי עסק או אדם הנקלע לחובות נמצא "בתחילת הסוף", אך המציאות מראה כי תכנון וחשיבה מוקדמת תוך טיפול אחראי ונכון במצב בו האדם או העסק מצוי בחובות ללקוחות, ספקים וכו' – באמצעות הסדר חובות- יכול להחזיר את העסק למסלול הנכון ולספק לו טווח פעילות ארוך.
למה לבחור במשרד דורה כהן ויצמן DCW?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן ניסיון של למעלה מ 17 שנים בליווי חייבים בהסדר חובות. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחר בדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון : 03-6093833 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין להסדר חובות ישמח לחזור אליכם בהקדם.
הסדר חובות: אדם פרטי וחברה בע"מ
בין אם מדובר באדם פרטי ובין אם מדובר בחברה עסקית, על מנת לטפל בחובות באופן אחראי ניתן להיעזר בהליך המכונה הסדר חובות על מנת למנוע את המפגש הלא נעים עם אנשי ההוצאה לפועל או לחילופין על מנת למנוע פנייה להליך פשיטת רגל.
החובות הקיימים יכולים להיות במסגרת חובות אישיים של אדם או במסגרת חוב של חברה עסקית, אך תהליך של הסדרי חובות ומניעת ההוצאה לפועל הוא יחסית זהה.
אחד ההבדלים הקיימים בין חברה עסקית (בע"מ) לאדם פרטי הוא בכך שקיים מסך משפטי המגן על בעלי החברה מפני עיקול נכסיהם הפרטיים.
בשנים האחרונות עולה תדירות הדרישה לפעולה משפטית הנקראת הרמת מסך שעיקרה הוא היכולת לדרוש מבעלי החברה את כיסוי החוב מנכסיהם וביטול "החסינות" לכיסוי החוב שמעניקה החברה.
החשיבות של הסדרי חוב לפני נקיטת הליכי גבייה
בשלב הראשון, אדם פרטי החייב לבנקים/נושים כסף בגין הלוואה או משכנתא שלקח לדוגמא, יקבל התרעה מן הבנק ממנו לווה את הכסף. כבר בשלב זה, מומלץ לנסות להסדיר את החוב על ידי פריסתו מול פקיד הבנק ולהתגמש כך שיהיה ניתן לעצור את סחף החובות כבר כעת.
בשלב הבא, הבנקים יתאמו מול עורך דין חיצוני בנוגע למצב, ותקבלו מכתב ממנו הדורש את התשלום, ומתריע על נקיטת הליכים משפטיים ופתיחת תיק מול בעל החוב בלשכת הוצאה לפועל.
אם החובות לא הוסדרו עד שלב זה, יפתח כנגד האדם תיק בהוצאה לפועל ויתווספו תשלומים נוספים מלבד החוב (הוצאות משפטיות עבור עורך דין, אגרה ללשכת ההוצאה לפועל וכו').
השלב הבא הינו קבלת אזהרה לפני הוצאה לפועל, בהוצאה לפועל יידרש האדם לבצע חקירת יכולת שתקבע את יכולתו להחזיר את החוב וינסו לפרוס את התשלומים על פי הסדר שמחשב את יכולתו הכלכלית של החייב.
בנוסף, לשכת ההוצאה לפועל יכול לבצע פעולות שונות על מנת להחזיר את החוב לבעליו למשל, לעקל נכסים ומשכורת, לעכב יציאה מן הארץ וכיו"ב.
הסדר חובות: כיצד להימנע מהליכי הוצאה לפועל או פשיטת רגל
כאמור, המפגש עם ההוצאה לפועל אינו רצוי וניתן למנוע אותו באמצעות מספר דרכים:
צרו קשר עם משרד עורכי דין דורה כהן ויצמן המתמחה בהסדר חובות כבר למעלה מ 17 שנים. עורך הדין להסדר חובות ממשרדינו יגיע ינהל מו"מ מול הנושים לצורך הגעה להסדר חובות כולל שיספק אתכם מחד אך גם את הנושים וכך ייפסק הליך הפניה להוצאה לפועל.
נסו להגיע להסדר חובות מול הנושים בשלב מוקדם ככל האפשר. ככל שתחזיקו זמן רב יותר חוב שאינו מוסדר, אתם בסכנה להפסד משמעותי הרבה יותר. כבר בשלבים הראשוניים כדאי לגשת לבנק או לנושהנ אחר ולנסות להסביר את המצב ולא לחכות לרגע האחרון.
גם בשלבים מאוחרים ניתן לנסות להידבר עם פקידי הבנק וזה עדיף, כאמור, על פגישה עם אנשי לשכת ההוצאה לפועל.
מחפשים עורך דין הסדר חובות?
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן – DCW בעל וותק ומוניטין של למעלה מ 17 שנים בייצוג חייבים ותאגידים בהסדר חובות מול נושים. עם השנים המשרד יצר קשרים ענפים מול כלל המוסדות הפיננסים מה שמבטיח ללקוחותינו ומגדיל את הסיכויים כי עורך דין ממשרדינו יגיע לתוצאה הטובה ביותר עבורכם!
אל תהססו לפנות אלינו! הנכם מוזמנים להשאיר הודעה כאן! עורך דין להסדר חובות יחזור אליכם לתיאום פגישה ללא עלות!
ניתן לחייג לטלפון: 03-6093833.