צירוף חייב לתיק הוצאה לפועל, הינו למעשה, הוספת עוד אדם בתיק ההוצאה לפועל, אשר אחראי במידה שווה עם החייב המקורי לביצוע שטר החוב אשר בגינו נפתח התיק.
במקרים רבים מדובר על אדם שאינו מעורב בצבירת חובות בפועל, ואינו מודע כלל לסיכון שבמעשיו, או להליכים המופנים כנגדו. אחד ... קרא עוד
1800-800-891
/
פנו אלינו הליכים שונים
בעמוד זה תמצאו מידע מפורט אודות סוגי הליכים אפשריים בלשכות הוצאה לפועל בישראל. בין אם את או אתה חייבים או נושים, ישנם סוגי הליכים רבים ומגוונים במסגרת הליכי הוצאה לפועל…
עיכוב ביצוע פסק דין הינו היתר הניתן מטעם בית המשפט, על מנת לאפשר לנתבע מרווח של זמן מרגע הינתן פסק הדין המחייב, ועד להשלמת הפעולות המתחייבות בפסק הדין שהוצא. צו עיכוב פסק דין הינו מעין זכות הניתנת תחת תנאים מסויימים לנתבע.
במאמר זה נחקור את האפשרות לעיכוב ביצוע ... קרא עוד
החוק במדינתנו, מעניק לעובד שפוטר, זכות כספית סוציאלית שתפצוהו על פיטוריו הלוא היא הזכות לקבלת פיצויי פיטורין.
מטרת הפיצוי בין היתר היא מתן זמן נשימה כספי לעובד למצוא פרנסה חליפית שתתאים לכישוריו וניסיונו.
בשל מטרה זו בפרט והחשיבות הרבה המיוחסת לנושא פיצויי פיטורין בכלל, התהוו סביבם הלכות משפטיות ... קרא עוד
באם חייב פלוני נפגע מהחלטת ראש ההוצאה לפועל ו/או ערכאה שיפוטית כלשהי והוא מעוניין לערער על אותה ההחלטה. בד ובד עם התנעת הליכי הערעור, מתחילים נושים של החייב לפעול כנגדו מכוח ההחלטה עליה הוא מעוניין לערער.
במאמר זה נבחן כיצד ואיך ניתן לעכב את ההליכים הננקטים בידי הנושים בלשכת ... קרא עוד
האם במצב דברים זה קיימת לו אפשרות לביטול ההליך האמור? האם במקרים אחרים ובנסיבות אחרות תעמוד בפני החייב אפשרות ביטולם של ההליכים?
במאמר זה נבחן את הנסיבות שבהן ניתן לבטל הליכים שננקטים בלשכת הוצאה לפועל ונראה כיצד
ואיך ... קרא עוד
מערכת ההוצאה לפועל היא מכשיר בידי הנושים לגביית חובות מידי חייבים שונים.
בכדי לשמש מכשיר גבייה יעיל, על מערכת ההוצאה לפועל לספק לנושים כלים משפטיים שיאפשרו להם לפרוע את החוב הפסוק כלפיהם באופן המהיר ביותר.
אחד הכלים המשפטיים שעומדים לרשות הנושים לצורך פירעון חובותיהם כאמור קרוי צו הבאה ... קרא עוד
חייב מוגבל באמצעים היינו מצב משפטי המוכרז כלפי חייב פלוני בידי ראש ההוצאה לפועל. אדם רשאי לבקש להיות מוכרז כחייב מוגבל באמצעים מקום שבו הוא אינו יכול לפרוע את חובותיו תוך הזמן המקסימאלי הקבוע לכך בחוק(בין שנתיים לארבע שנים).
במאמר זה נבחן את האופן שבו על חייב ... קרא עוד
ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת אישרה ביום, 1.7.13, את הצעת חוק ההוצאה לפועל (תיקון 40) (מסלול מזונות), התשע"ב 2012 כהוראת שעה ל- 6 שנים.
הוראת השעה החלה בתחילת החודש (פברואר 2014) וכבר עתה ניתן לפתוח תיקים חדשים במסלול מזונות.
בתחילת חודשי יוני 2014 תחול הוראת השעה גם ... קרא עוד
כלל יסוד בדיני התאגידים הינו אישיותה המשפטית הנפרדת של החברה. בהתאם לעיקרון זה, לא ניתן לרדת לכיסיהם הפרטיים של נושאי המשרה בחברה או בעלי המניות בה לצורך פירעון חובותיה, באשר אחריותם לחובות החברה הינה מוגבלת (חברה בע"מ).
מהי הרמת מסך?
בנסיבות מסוימות יכיר בית המשפט בהטלת ... קרא עוד
בית המשפט העליון פירש את סעיף 12 לחוק ההוצאה לפועל כך שניתנה לראש ההוצאה לפועל סמכות לפנות לבית המשפט שנתן פסק דין אשר ההוצאה לפועל נתבקשה לסייע באכיפתו בבקשה להבהרת פסק הדין. על ראש ההוצאה לנצל סמכות זו במידה ולדעתו פסק הדין טעון הבהרה.
במאמר זה נבחן שאלות ... קרא עוד