לפי חוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967, לשכת ההוצאה לפועל בירושלים, כמו לשכות ההוצאה לפועל הפועלות בערים אחרות בארץ, היא הגוף האחראי על טיפול: בחייבים שאינם מחזירים את חובותיהם, בשטרות חוב ובשקים שלא כובדו ו/או בקשות למימוש משכנתא או משכון.
לשכת ההוצאה לפועל בירושלים ממוקמת בבניין "כלל" ברחוב יפו. קבלת הקהל בלשכה היא מיום א' עד ה, בין השעות 8:30 ל-13:30.
לצורך בירור פרטים נוספים, ניתן להתקשר למספר הטלפון של מרכז המידע הארצי: 073-205500.
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג חינם: 1-800-800-891
לשכת ההוצאה לפועל בירושלים – למה היא משמשת?
ההוצאה לפועל בירושלים פועלת לרוב מטעמם של הנושים ולעיתים גם בעקבות פנייתם של חייבים. "הזוכה" או בא כוחו פונים אל לשכת ההוצאה לפועל לצורך הפעלת הליכים שונים במקרים בהם החייב איננו מחזיר את חובותיו או כאשר לא ניתן להגיע עימו להסדר כספי ראוי.
לרוב משמשת לשכת ההוצאה לפועל בירושלים לצורך קביעת החלטות והוצאת צווים, המקנים לזוכים זכויות כספיות כנגד החייב.
עם זאת, פעמים רבות מפעילה לשכת ההוצאה לפועל גם סעדים מורכבים יותר שמטרתם היא להסדיר את חובותיו של החייב. הליכי ההוצאה לפועל מופרטים בהרחבה בחוק ההוצאה לפועל ובתקנותיו.
קיראו בהרחבה על: גביית חובות בהליך הוצאה לפועל
תפקידים – הוצל"פ ירושלים
בכל לשכת הוצאה לפועל ממונה רשם ההוצאה לפועל שהנו בעל תפקיד בעל סמכויות נרחבות. כאשר החל משנת 2009 הורחבו סמכויותיו, והיום הוא אחראי גם על הפסיקה ועל ההחלטות בתחומי ההוצאה לפועל.
בלשכת ההוצאה לפועל פועלים בעלי תפקידים נוספים, כדוגמת ראש לשכת ההוצאה לפועל וכן חוקרים מטעם ההוצאה לפועל.
ראש לשכת ההוצאה לפועל הוא האחראי על הביצוע פסיקותיו של הרשם, והחוקר ממונה על חקירת מצבו הכלכלי של החייב, במטרה לאפשר לרשם להגיע להחלטות מושכלות יותר לגבי ההליכים כנגד החייב.
סמכויותיה של לשכת ההוצאה לפועל בירושלים
לשכת ההוצאה לפועל בירושלים רשאית לנקוט במספר הליכים לטובת הזוכה, כדוגמת: עיקול חשבונות הבנק של החייב, עיקול המשכורת, עיקול רכב, עיקול מטלטלין, עיקול נדל"ן, מכירת המעוקלים, הוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ ובעת הצורך גם הוצאת צו מעצר.
חוק ההוצאה לפועל כולל גם כמה זכויות המוקנות לחייב במסגרת ההליכים הננקטים נגדו בלשכה. במקרה של כמה הליכים המנהלים נגדו, רשאי החייב לבקש מהלשכה "איחוד תיקים", במטרה להגיע להסדר של תשלום חודשי קבוע שיחולק בין כל הזוכים עד לפירעון החוב.
החייב יכול לטעון גם כי איננו מסוגל לפרוע את חובותיו.
במקרה זה, אם יוכרז על ידי הלשכה כ"חייב מוגבל באמצעים", יהיה עליו לשלם תשלום חודשי קבוע וינקטו נגדו מספר סנקציות, אך הוא יהיה מוגן מפני הליכי ההוצאה לפועל שנקטו כנגדו הנושים.
פתיחת תיק הוצאה לפועל בירושלים
כל אדם זכאי לפנות אל לשכת ההוצאה לפועל בירושלים, או בכל עיר אחרת, על מנת לפתוח תיק כנגד חייב. למעשה, ניתן לפתוח תיק הוצל"פ לבד או באמצעות עורך דין מייצג.
לבקשה לנקיטת הליכים כנגד חייב יש לצרף את המסמכים הנדרשים בהתאם לצורך, וכדי שהיא תטופל יש לשלם אגרה ולציין את כתובת מגוריו של החייב ופרטים חשובים נוספים.
מידע על: לשכת הוצאה לפועל תל אביב
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג חינם: 1-800-800-891