מתי תוגש בקשת התנגדות לביצוע שטר?
המועד הקובע לתחילת מניינם של הימים להגשת בקשת התנגדות לביצוע שטר הוא מועד המצאת האזהרה ולא המועד בו ידע החייב על דבר האזהרה.
ראה ברע"א לאופר נ' גבאי, קבע כבוד השופט י. טירקל בסעיף 3 לפסק הדין כי:
"סבורני כי לענין הליכי הוצאה לפועל הכלל הוא שהמצאת האזהרה בפועל ממש הוא תנאי מוקדם לקיום ההליכים, או לתחילת מנינם של מועדים, ואילו הידיעה על דבר האזהרה, כ"תחליף להמצאה" היא היוצא מן הכלל".
איך מגישים בקשה?
בקשת התנגדות תהא ערוכה לפי טופס 19 שבתוספת והיא תוגש ללשכה שבה הוגשה הבקשה לביצוע ותפרט את שמם ומענם של המתנגד ושל המבקש, את מספר תיק ההוצאה לפועל, את נימוקי ההתנגדות, את הסכום שלגביו מוגשת ההתנגדות, את שם עורך דינו של המתנגד, או שהוא יטען לעצמו, ואת מענו להמצאת המסמכים.
(ב) ההתנגדות תוגש בעותק אחד ובצירוף –
(1) תצהיר בעותק אחד לאימות העובדות הכלולות בה ;
(2) עותק או תצלום או העתק מכל מסמך שעליו מסתמך המתנגד ;
(3) עתקים או העתקים או תצלומים של כתב ההתנגדות ושל המצורפות אליו במספר מספיק להמצאה לכל המבקשים ;
(4) עותק או תצלום או העתק של הבקשה לביצוע שטר עם כל רצופותיה ;
(5) מקום שהמתנגד מיוצג על ידי עורך דין, יצורף גם יפוי כוח של עורך הדין, או העתק ממנו אם היה יפוי כוח כללי, זולת אם יפוי הכוח הופקד במזכירות בית המשפט או בלשכה.
(ג) הופקד יפוי הכוח בבית המשפט כאמור בתקנה זו, יצויין בבקשה שם בית המשפט ומספר התיק שבו הופקד יפוי הכוח הופקד יפוי הכוח בלשכה – יצויין בבקשה מספר התיק שבו הופקד כאמור.
(ד) בקשה לפי סעיף 81א(ד) לחוק תוגש תוך עשרים יום מיום שהומצאה האזהרה.
מה קורה לאחר הגשת בקשת התנגדות?
העברת הדיון לבית משפט
הוגשה התנגדות לפי תקנה 106, יצווה ראש ההוצאה לפועל לעכב את ביצוע השטר נגד המתנגד, ויעביר לבית המשפט המוסמך לדון בתביעה על פי השטר את כתב ההתנגדות וכל המצורפות אליו.
משהועבר לבית המשפט כתב ההתנגדות כאמור יהא דינם של בקשת ביצוע השטר והתצהיר ככתב תביעה לפי סדר דין מקוצר ; בית המשפט ימציא למבקש עותק או העתק או תצלום אחד של כתב ההתנגדות ושל המצורפות אליו לפי תקנה 106(ב).
דין עיכוב ביצוע לפי תקנה זו כדין עיכוב לפי סעיף 17 לחוק.
החליט בית המשפט לדחות את ההתנגדות, כולה או מקצתה, תמשיך לשכת ההוצאה לפועל, לפי בקשתו של המבקש, בהליכי ביצוע בהתאם להחלטה.
בואו לקרוא עוד על: התנגדות לביצוע שטר
מה קורה אם אחרתי את המועד האחרון להגשת בקשה?
הארכת מועד להגשת ההתנגדות
בקשה להארכת מועד להגשת ההתנגדות האמורה בתקנה 106 תוגש ללשכת הוצאה לפועל בדרך המרצה בצירוף כתב ההתנגדות, וראש ההוצאה לפועל יעביר אותה לבית המשפט המוסמך לדון בהתנגדות.
בית משפט שהועברה אליו בקשה להארכת מועד כאמור רשאי, מטעמים מיוחדים שיירשמו, לעכב את הליכי ההוצאה לפועל או חלק מהם, אם הוגשה לו בקשה על כך.
לפניה אל עורכי דין בנושאי ההוצאה לפועל ללא התחייבות לחץ/י כאן