ההוצאה לפועל מהווה מערכת אכיפה לגביית שטרות חוב שלא נפרעו במועדם. זוכה אשר בידו שטר שלא נפרע, רשאי לפנות להוצאה לפועל לצורך פתיחת תיק נגד החייב לצורך נקיטת צעדים לפריעת החוב.
חשוב לדעת, כי חוק ההוצאה לפועל מחייב את ההוצאה לפועל לבחינת יכולתו הכלכלית של החייב במידה וזה אינו מסוגל לפרוע חובו.
למה לבחור במשרד שלנו?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן ניסיון של למעלה מ 10 שנים בליווי חייבים וזוכים בהליכי הוצאה לפועל. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחר בשנת 2015 בדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון חינם: 1-800-800-891 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועלישמח לחזור אליכם בהקדם.
ביצוע שטר בהוצאה לפועל -סוגי השטרות המותרים:
- שטר חוב / שטר ביטחון – בדרך כלל שטר הניתן כערבון בעיסקת שכירות מקרקעין
- שטר שעבוד מקרקעין – בדרך כלל שטר הניתן בעבור משכון או משכנתא
- שטר חליפין – הסכם חתום אשר בו נדרש האדם אליו מופנה השטר, לשלם לאדם אחר סכום מסויים, בתאריך מסויים או על פי דרישה.
ביצוע שטר – הגשת בקשה ופתיחה בהליך הוצאה לפועל
לא נפרע שטר החוב אשר בידי הזוכה, יכול הזכאי לפנות ללשכת ההוצאה לפועל ולהגיש בקשה לביצוע שטר. על מנת להגיש בקשה, יש למלא טופס בקשה לביצוע שטר, במילוי פרטיהם המדויקים של הזוכה והחייב.
לטופס הבקשה יש לצרף את המסמכים הבאים:
- השטר המקורי, בצירוף העתק שני צדדיו של השטר או השיק
- מסמך יפוי כח של עורך דין מטעם הזוכה
- אישור על נכונות פרטיו של החייב מטעם משרד הפנים
במעמד הגשת הבקשה יש לשלם אגרה בסך 1.25% מסכום החוב. סכום האגרה המינימלי לתשלום הוא 162 שקלים. (או כמעודכן בלשכה). בפתיחת תיק לביצוע שטר יש לבייל את השטר בהתאם לסכום שלו.
קיראו בהרחבה על: שטר חוב
הגשת שטר לביצוע בהוצאה לפועל? עליך להמציא אזהרה לחייב
לאחר הגשת הבקשה לביצוע שטר, תוציא ההוצאה לפועל הודעת אזהרה לחייב. מטרת האזהרה הינה ליידע את החייב כי נפתח נגדו תיק הוצאה לפועל בגין אי פריעת חובו, וכי בידו האפשרות לפרוע את חובו תוך 20 יום, בטרם ינקטו כנגדו הליכי הוצאה לפועל למימוש החוב.
למכתב האזהרה יצורף העתק השטר ושובר לתשלום. יש לציין, כי אם לא מסר הזוכה כתובת מדוייקת של החייב, לא ניתן יהיה לפתוח בהליכים נגדו.
חשוב לדעת, כי מימוש הליכי ההוצאה לפועל דורש מעקב אקטיבי של הזוכה בתיק. שליחת האזהרה לחייב מאפשרת נקיטת הליכים כנגדו עם תום תקופת אזהרה של 20 יום מיום שליחתה, אך ההוצאה לפועל לא תנקוט הליכים באופן אוטומטי.
בתום תקופת האזהרה, באם לא שולם החוב, על הזוכה בתיק או עורך הדין מטעמו, לדרוש מההוצאה לפועל לנקוט צעדים כנגד החייב.
כמו כן, במשך תקופת האזהרה זכותו של החייב להגיש התנגדות לביצוע השטר, להגיש בקשה לעיכוב הליכים, הארכה למועד ביצוע השטר או צעדים אחרים על פי נסיבות המקרה או יכולתו הכלכלית לפירעון חובו.
על מנת לפעול ביעילות לצורך גביית חוב במסגרת ההוצאה לפועל, מומלץ להסתייע בשירותיו של עורך דין מנוסה אשר ינהל ויפקח אחר ההליכים בתיקכם ויפעל על פי התקנות בחוק, לפריעת החוב במהירות וביעילות.