לשכת ההוצאה לפועל של אשדוד, מהווה חלק מתוך רשות האכיפה והגבייה הכוללת מערכת לשכות הוצאה לפועל הפזורות ברחבי הארץ ואת המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות. הלשכה נמצאת במרכז העיר אשדוד ברחוב מורדי הגטאות ב, אשדוד מיקוד: 77100.
קבלת קהל בלשכה שבעיר אשדוד מתקיימת בימים ראשון עד חמישי בין השעות 8:30-13:30 בימי השנה הרגילים ובין השעות 9:00-12:00 בתקופות הפגרה הקבועות בתקנות ההוצאה לפועל (פגרות) תשמ"ג-1983. בימי ו ובערבי חג אין קבלת קהל לכן יש לפנות טלפונית למוציאים לפועל.
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג חינם: 1-800-800-891
מבנה ארגוני ובעלי תפקידים בלשכת ההוצאה לפועל באשדוד
מערכת ההוצאה לפועל עברה שינוי מקיף בשנת 2009 במסגרת תיקון 29 לחוק הוצאה לפועל תשכ"ז-1967 במטרה לשפר את הליכי הגבייה והאכיפה הקיימים.
במסגרת הרצון להפריד את האכיפה מבתי המשפט, הוקמה רשות חדשה לאכיפה וגבייה, הכפופה לשר המשפטים ולא לנשיא בית משפט השלום, כפי שהיה עד לאותה עת.
סמכותם של רשמי ושופטי בית משפט השלום, שעמדו עד אז בראש ההוצאה לפועל בוטלה ובמקומם מונו מספר רשמים יעודיים לתחום זה, שהוקנו להם סמכויות משפטיות ומנהליות נרחבות, אומנם במקביל, שונו חלק מהסמכויות האחרות שפגעו בזכויותיהם של החייבים.
קידום הגבייה והאכיפה נעשה בין השאר על ידי הקמת המסלול המקוצר של ההוצאה לפועל, המיועד לגבייה בתיקים בהם סכום החוב נמוך מעשרת אלפים שקלים.
צוות המסלול פועל לגביית החוב באמצעות הטלת עיקולי רכבים וצד שלישי על בסיס מאגר מידע נרחב, אודות מצבו של החייב.
הזוכה אינו חייב ייצוג על מנת לבצע את הליכי הגבייה במסלול זה. למרות זאת, המסלול המקוצר אינו מיועד למקרים בהם החייב מוגבל באמצעים, התקבל איחוד תיקים או שמדובר בתיק מזונות או בצו עשה.
לשכת הוצל"פ אשדוד – פסק דין רלוונטי
תיק הוצאה לפועל 2502170049- החלטה של כבוד רשם לשכת ההוצאה לפועל באשדוד יניב בוקר, בעניין ויתור על הגנת מגורים. החייבת בקשה מהרשם לבטל או לחילופין לעכב את ההחלטה לפנותה מדירתה עד למציאת הסדר מגורים חלופי לפי הקבוע בסעיף 38 לחוק ההוצאה לפועל.
החייבת עלתה לארץ עם שני ילדיה ולא מקיימת כל קשר עם אבי הילדים. בחוזה ההלוואה לרכישת דירה עליו חתמה הייתה תניית ויתור על מקום מגורים חלופי, אומנם לדידה לא הסבירו לה אודות משמעות הסעיף. השאלה המרכזית הייתה האם ויתור החייבת על זכויותיה בעל תוקף משפטי.
ההלכה קובעת, כי על מנת שהויתור יהיה חוקי הוא חייב להיות מפורש, החייבת צריכה להיות מודעת להגנת המגורים ונציגי הבנק צריכים להסביר באופן ברור על הזכות והמשמעות של ויתורה.
בדנן קובע הרשם שהפקידה לא תרגמה לחייבת את כל החוזה ובקיצור, בחוזה בשפה הרוסית לא נרשם דבר אודות סעיף זה ולכן הוא מורה לעכב את הפינוי עד למציאת מקום מגורים חלופי.
קיראו בהרחבה עוד: פסקי דין מאמרים וסקירות בנושא
יש לך תיק בלשכת ההוצאה לפועל באשדוד?
הליכי הוצאה לפועל עלולים להשפיע רבות על חייו החייב ובני משפחתו. פנייה אל עורך דין בעל ניסיון בתחום ההוצאה לפועל, תעזור לגבש את דרך הפעולה המתאימה בנתונים המתקיימים, באופן שיעזור למנוע פגיעה נוספת ועוגמת נפש.
בין אם מתנהל נגדך תיק בלשכת ההוצאה לפועל באשדוד אל בכל לשכה אחרת ברחבי המדינה, אנו נשמח לסייע ולהעניק יעוץ משפטי אישי ומקצועי, על מנת שתוכל לחסל את החובות ולצאת לדרך חדשה ונקייה.
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג חינם: 1-800-800-891