בשנת 1996 היא עשתה את הפריצה שלה בסרט קלרה הקדושה, עליו זכתה בפרס אופיר ועד היום הספיקה לטפח קריירה מרשימה לכל הדעות שכוללת עבודות דוגמנות, משחק בסרטים וכמובן שגם תפקידים רבים בתיאטראות המובילים בישראל כמו תיאטרון הבימה, תיאטרון באר שבע ותיאטרון גשר כמובן.
אז איך בדיוק ניתן להסביר את העובדה שביום בהיר אחד באמצע 2016 הגישה השחקנית המפורסמת בקשה לפשיטת רגל? ובכן, הסיבה לכך נעוצה בעובדה הפשוטה והכואבת להכעיס שזה באמת יכול לקרות לכולנו, מפורסמים ואלמונים כאחד.
השתלשלות העניינים שהובילה לפרשה
בתצהיר שהגיש בא כוחה של דובינצ'יק, נכתב כי השחקנית המוכשרת נקלעה לקשיים כלכליים בעקבות הלוואה שלקחה. את ההלוואה לקחה על מנת שתוכל להשקיע באפליקציה סלולרית חדשה שנקראת intoeat, שמטרתה לקשר בין סועדים לעסקים ואנשים פרטיים בתחום המזון. העובדה שמעולם לא שמעתם על האפליקציה שקיוותה לכבוש את העולם, היא שהאפליקציה מעולם לא הצליחה לכבוש את הקהל המקומי ונעלמה כלא הייתה לתהומות הנשייה הסלולרית.
האמת היא שמבחינת המשקיעים וביניהם לוסי דובינצ'יק, לא באמת ניתן לכתוב שהאפליקציה נעלמה כלא הייתה, שכן בהיעלמותה השאירה אותם עם נזקים כלכליים משמעותיים. גובה החוב שצברה דובינצ'יק בעקבות ההשקעה הכושלת, בגינו הגישה את הבקשה להכיר בה כפושטת רגל עומד על 156 אלף שקלים כשהזוכה בחוב הוא בנק הפועלים. מדובר בדוגמה קלאסית למציאות שבה רוב החייבים פושטי הרגל הם אנשים פרטיים בעוד שיותר ממחצית מהזוכים הם גופים גדולים, ארגונים, חברות ובנקים.
הדרך המהירה לשבר כלכלי ופשיטת רגל
לו האפליקציה המדוברת הייתה כובשת את הקהל המקומי, ייתכן שדובינצ'יק הייתה מפיקה רווחים נאים ביותר, אך בסופו של דבר האפליקציה נחלה כישלון, החוב תפח והלך ודובינצ'יק, אם חד הורית ושחקנית תיאטרון המרוויחה נטו 7500 ₪ בחודש, מצאה את עצמה במבוי סתום.
למרות שקיוותה שאת ההלוואה הגדולה שלקחה מהבנק לצורך ההשקעה ההרפתקנית תוכל להחזיר גם אם ההשקעה לא תניב פירות, לרוע מזלה החישובים הראשוניים התבררו כשגויים ולא עלה בידה לעמוד בתשלומים החודשיים תמורת ההלוואה. בשלב הזה דרש ממנה בנק הפועלים שתסלק את ההלוואה במלואה ומנקודה זו התקשתה לעמוד בהוצאות השוטפות. מיותר כמובן לציין שבמקום שבו היא מצאה את עצמה, החובות רק המשיכו לתפוח בהדרגה, עד לנקודה שבה פשיטת רגל היוותה את האפשרות החכמה ביותר עבורה.
פשיטת רגל – הזדמנות להתחיל מהתחלה
בתצהיר שהגישה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, כתבה שהיא מקווה לזכות בהזדמנות לפשוט רגל על מנת שבסיום ההליכים תקבל הפטר ותוכל לפתוח דף חדש בחייה. זוהי למעשה הנקודה שחייבים רבים כל כך מפספסים וכתוצאה מכך שוקעים עמוק יותר ויותר בבוץ החובות: אדם הפונה להליכי פשיטת רגל מכיר למעשה בכך שהוא נמצא בנקודת שפל כלכלית שאין באפשרותו להתרומם ממנה באופן עצמאי במצבו הנוכחי. יחד עם זאת, בסיום ההליכים, יוכל פושט הרגל לצאת לדרך חדשה ובתקווה גם מוצלחת יותר.
הסטטוס המשפטי הייחודי של פושט רגל בא להשיג שתי מטרות: מצד אחד הוא נועד להסדיר את כינוס הנכסים של החייב כדי שניתן יהיה לחלק אותם בצורה מסודרת בין הנושים, אך מצד שני הוא נועד למנוע את התעמרות הנושים והשלטונות בחייב שבאמת ובתמים לא מסוגל להחזיר את חובו ולאפשר לו להתחיל מחדש.
הליך פשיטת הרגל למעשה מספק לחייב הזדמנות שנייה בעולם העסקי מתוך מטרה ברורה לעודד את הפעילות העסקית במשק. עובדה שרבים מאתנו נוטים לשכוח.
*כל האמור אינו מידיעה אישית. העובדות שצוינו בכתבה פורסמו ברבים ויכול שיהיו אי אלו אי דיוקים.
למה לבחור במשרד שלנו?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן ניסיון של למעלה מ -15 שנים בליווי חייבים וזוכים בהליכי הוצאה לפועל. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחר בדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון חינם: 1-800-800-891 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועל ישמח לחזור אליכם בהקדם.