עצם האפשרות לקבל הכרה כפושט רגל היא הזדמנות פז הניתנת לחייבים וחשוב לתת על כך את הדעת. למרות שישנם כאלו שרק למשמע צירוף המילים "פשיטת רגל" מתחילים להזיע ולרעוד, מדובר הלכה למעשה בחבל הצלה המאפשר לחייבים רבים מדי שנה לפתוח דף חדש בחייהם, לאחר תקופה ארוכה שבה התחמקו מהנושים וחיו בפחד מתמיד מפני עיקולים ושיחות טלפון מאיימות.
הליכי פשיטת הרגל מתנהלים במסגרת מורכבת שמטרתה לשרת את כל הצדדים המעורבים בסיפור: החייב יכול לזכות בהזדמנות שנייה, הנושים יקבלו את המגיע להם או לכל הפחות את מה שיוכל להחזיר החייב והחברה בכללותה מרוויחה מכך שהחייב לא יהיה עליה עוד לנטל. לרוע המזל, ישנם כאלו המנצלים את ההזדמנות שניתנה להם ופועלים בחוסר תום לב, תוך ניסיון לרמות את המדינה.
ניסה להסתיר זכייה ונתפס
לאחרונה נחשפה פרשה עגומה שבה ביטל בית המשפט צו כינוס שניתן לחייב בעקבות ניסיון עקר להסתיר את העובדה שזכה בפרס גדול בפיס. מדובר באדם בשנות ה-70 לחייו, שצבר חובות של יותר מחצי מיליון שקלים בעקבות כישלון חרוץ שנחל עסק בתחום התכשיטנות שהקים יחד עם בנו. החייב ביקש מבית המשפט לקבל הפטר משום שהגיע למסקנה שאין באפשרותו להחזיר את חובותיו לנושים.
בדומה לחייבים רבים, הוא לא לקח בחשבון שכל אדם הנמצא בהליכי פשיטת רגל צפוי למצוא את עצמו תחת חקירה יסודית ואכן, במסגרת החקירה שניהלו הנאמן וכונס הנכסים, התברר שהחייב זכה ברבע מיליון שקלים בכרטיס גירוד של מפעל הפיס. את העובדה שזכה בכל כך הרבה כסף, ניסה להסתיר על ידי כך שמכר את הכרטיס הזוכה לצד שלישי תמורת 54000 שקלים.
ניצול בוטה של ההזדמנות להתחיל בחיים חדשים
לפי השופטת חנה פלינר שהחליטה לבטל לאלתר את צו הכינוס, מעבר לכך שהחייב ניסה להסתיר את הזכייה ולפיכך פעל בחוסר תום לב, הדוחות הפיננסיים שסיפק לא משקפים את ההוצאות וההכנסות או את רמת החיים שלו בפועל. בנוסף התברר שהחייב יצא מישראל יותר מפעם אחת מבלי שקיבל לכך את אישור בית המשפט, כונס הנכסים והנאמן ובמסגרת נסיעותיו, הצליח ליצור חובות נוספים.
השופטת ציינה כי ככול הנראה החייב גם לא סיפק נתוני אמת בנוגע למקום המגורים שלו וכי באופן כללי ישנן סתירות רבות מדי, שלא מאפשרות ליצור גרסה אחת עקבית וסדורה בנוגע למצבו האמתי.
תום לב לאורך כל הדרך
בית המשפט רשאי לפי סעיף 18(ה) לפקודת פשיטת הרגל לדחות את בקשת פשיטת הרגל במקרה שהוכח שהחייב פעל שלא בתום לב. ישנו מגוון רחב ביותר של שיקולים העומדים לנגד עיניו של בית המשפט הקשורים לעיקרון תום הלב כשבין היתר נבחנת ההתנהלות של החייב מול הנושים, אך תשומת לב מיוחדת ניתנת להתנהלות של החייב הנמצא בהליכי פשיטת הרגל מול כונס הנכסים.
כל ניסיון לרמות את המדינה בהליכי פשיטת הרגל יתקבל בחומרה רבה ולכן בוחנים למשל האם החייב התייצב לחקירות כפי שנדרש, האם הסתיר נכסים שבבעלותו בדוחות שסיפק, האם החובות שלו גדלו לאחר תחילת ההליכים והאם הוא אכן עושה כל שביכולתו כדי להתפרנס, במטרה להחזיר את חובו לנושים.
למה לבחור במשרד שלנו?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן ניסיון של למעלה מ 10 שנים בליווי חייבים וזוכים בהליכי הוצאה לפועל. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחר בשנת 2015 בדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון חינם: 1-800-800-891 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועל ישמח לחזור אליכם בהקדם.