מדי שנה בית המשפט מסייע לאזרחים רבים שלוו כספים מגורמים חוץ בנקאיים להיחלץ ממצבים מורכבים וחמורים ומתהום עמוקה במיוחד. תהום שנפערה כתוצאה מהחוזה הדרקוני עליו חתמו, שהבטיח למלווה שיזכה לתשלום של ריביות לא הגיוניות ולעתים אף בלתי חוקיות.
ייתכן גם שאתם מאמינים כי רוב המלווים הפועלים בשוק האפור לא יהססו להשתמש באלימות פיזית ובתגובה לפיגור בתשלומים לשלוח את הלווה לבית החולים עם שברים בעצמות, אך התפישה הזו ברוב המוחלט של המקרים מתרסקת על קיר המציאות.
זאת כיוון שבפועל הרוב הגדול של המלווים חושש מלהיקלע לעימות שבו ייאלץ הלווה לערב את המשטרה. במילים פשוטות לווה שנמנע בכל מחיר מלהתעמת עם הגורם המלווה בבית המשפט למרות שיש לו עילה מוצדקת לחלוטין להגשת תביעה משפטית, עושה טעות חמורה שעלולה להותיר אותו חסר כול תוך זמן קצר.
חובות לשוק האפור: בית המשפט רשאי לבטל הסכם הלוואה שחסרים בו פרטים
ישנם מלווים רבים המעניקים הלוואות מבלי שהם מעגנים את הפרטים שלהן בחוזה כתוב כפי שמתחייב לפי חוק. הכוונה היא כמובן לחוק הסדרת הלוואות החוץ בנקאיות, הקובע אילו פרטים צריכים להופיע בכל חוזה שכזה. אם לא נכתב חוזה או שנכתב חוזה אבל הפרטים המצוינים בחוק לא מופיעים בו, בהחלט ייתכן כי ישנה עילה לפנייה לבית המשפט בבקשה לביטולו.
כך לדוגמה החוזה צריך לכלול את השמות המלאים של הצדדים בעסקה ואת הסכום המקורי של ההלוואה. בפועל לווים רבים מציינים בחוזה את הסכום הסופי שיהיה על הלווה להחזיר, כלומר הסכום המקורי בתוספת ריבית. מעבר לזה צריך החוזה לכלול את שיעורי הריבית כשלפי החוק המלווה לא יכול להסתפק בחישוב הריבית החודשית או השבועית אלא לנקוב בסכום המקסימאלי שישולם כריבית לאורך כל תקופת ההחזר ולקחת בחשבון גם את הריבית שיגבה מהלווה אם יאחר בתשלומי הריבית (ריבית דריבית).
בנוסף, אם מדובר בהסכם הכולל ריבית משתנה, המלווה נדרש לפרט את כל המרכיבים של הריבית ולציין את האופן שבו הריבית צפויה להשתנות.
חוזה שהלווה לא עיין בו, עלול להתבטל
החוק מגן על אוכלוסיות חלשות שבדרך כלל לא מחזיקות בידע הדרוש כדי להבין לעומק את המשמעויות המשפטיות והפיננסיות של ההלוואה. אי לכך, לפני החתימה על החוזה, המלווה מחויב להעביר ללווה את הנוסח הסופי שלו. זאת על מנת שיוכל לעיין בו ולהעביר אותו לעורך דין לעיון. במהלך השנים האחרונות אירעו מספר מקרים שבהם התברר בבית המשפט כי הלווה לא זכה לעיין בחוזה לפני שחתם עליו וכתוצאה מכך הוא בוטל.
שינוי גובה הריבית
הגורם המלווה לא יכול לקבוע כראות עיניו את גובה הריבית וזאת כיון שלפי חוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות, העלות המרבית הכוללת של האשראי בהלוואות אלה תהיה פי 2.25 מהעלות הכוללת לאשראי לא צמוד שמעניקים הבנקים לציבור. במקרה שבו בחוזה שנחתם מופיעה ריבית גבוהה מהמותר לפי החוק, בהחלט ניתן יהיה להגיש תביעה נגד הגורם המלווה וברוב המקרים הריבית תשונה.
חשיבות המעורבות של עורך דין המתמחה בהלוואות חוץ בנקאיות
ישנו מגוון רחב של מצבים שיכולים להוות עילה לשינוי חוזה הלוואה לאחר שנחתם ואף לביטול של חוזה הלוואה. עם זאת, כמו בכל פרשיה משפטית שמעורבים בה כספים וחוזים, גם במקרה הזה, לא ניתן לצאת לדרך הסבוכה מבלי להיעזר בעורך דין מקצועי המכיר את התחום מאחור ומלפנים. פנו עוד היום למשרד עורכי דין המתמחה בטיפול באנשים שלוו כספים מהשוק האפור לפגישת ייעוץ ללא התחייבות ויפה שעה אחת קודם.
למה לבחור במשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן DCW?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן DCW ניסיון של למעלה מ 17 שנים בליווי חייבים וזוכים בהליכי הוצאה לפועל. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחר בדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני חינם מעורך דין מומחה להתמודדות עם חובות לשוק האפרו במשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן DCW חייגו לטלפון : 03-6093833 או הקליקו כאן להשארת הודעה.