חוק ההוצאה לפועל מקנה לזוכה בהליך משפטי אוטונומיה מלאה בבחירת המקום, בו יבקש לפתוח את תיק ההוצאה לפועל. בהתאם לסעיף 6 לחוק, זוכה רשאי להגיש בקשה לביצוע פסק דין נגד החייב בכל אחת מלשכות ההוצאה לפועל ברחבי הארץ, בהתאם לנוחותו וללא הגבלה מבחינת סמכות מקומית.
שלא כמו כתב תביעה למשל, אשר קיימת חובה להגישו לבית המשפט, שבאזור שיפוטו מצויים מקום מגוריו או מקום עסקו של הנתבע.
באופן זה, יכול הזוכה להגיש את בקשת פתיחת התיק במגוון לשכות ההוצאה לפועל, הפרוסות ברחבי הארץ, מדן ועד אילת.
למה לבחור במשרד שלנו?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן ניסיון של למעלה מ 10 שנים בליווי חייבים וזוכים בהליכי הוצאה לפועל. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחר בשנת 2015 בדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון חינם: 1-800-800-891 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועלישמח לחזור אליכם בהקדם.
בקשת זוכה להעברת התיק מלשכת הוצאה לפועל אחת לאחרת
זוכה רשאי להגיש לראש ההוצאה לפועל, בלשכה בה נפתח התיק, בקשה להעברתו של התיק מלשכה זו לכל לשכה אחרת, כנגד מילוי טופס מתאים.
בהחלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב מיום 13.8.03 בהליך בר"ע 2184/01 ברקול אלי נ' לוי יעקב ואח', שניתנה בעניין זה, נפסק, כי העדיפות ויכולת הבחירה, המוקנות לזוכה בקבלת החלטה על הלשכה המקורית בה יפתח התיק, נשמרות לו גם כאשר הוא מעלה בקשה להעברת התיק ללשכה אחרת.
בקשת חייב להעברת התיק מלשכת הוצאה לפועל אחת לאחרת
לראש ההוצאה לפועל מוקנית סמכות להיענות לבקשתו של החייב ולהעביר את ביצועו של פסק דין ללשכת הוצאה לפועל אחרת. החלטתו זו מותנית בהתמלאות שני תנאים באופן מצטבר:
קיימים טעמים מוצדקים להעביר את התיק בנסיבות המקרה, ובנוסף, לזוכה בתיק ניתנה זכות להשמיע את עמדתו בנושא – בהתאם להוראות סעיף 11 לחוק ההוצאה לפועל ותקנה 18 לתקנות ההוצאה לפועל.
נטל ההוכחה במקרה זה הינו על כתפי החייב, המבקש להעביר את ביצוע פסק הדין מהלשכה בה בחר הזוכה לפתוח את התיק.
כחלק מכך, מוטל על החייב להוכיח קיומם של נימוקים וטעמים מוצדקים, אשר גוברים על הזכות, המוקנית לזוכה בסעיף 6 לחוק ההוצאה לפועל, לפתוח את התיק ולבצעו באחת מלשכות ההוצאה לפועל הפרוסות בארץ, בהתאם לנוחותו.
להחלטת ראש ההוצאה לפועל להעביר את התיק אל לשכת הוצאה לפועל אחרת נודעות שתי משמעויות מעשיות:
לשכת ההוצאה לפועל אשר אליה הועבר התיק, הופכת ללשכה העיקרית בהליך ומשלב זה מתייחסים אליה כאילו בקשת ביצוע פסק הדין הוגשה בפניה במקור.
בד בבד, הליכי הוצאה לפועל אשר נקיטתם החלה בלשכה בה נפתח התיק, יוותרו בתוקף.
החלטת ראש ההוצאה לפועל לגבי העברת ביצוע הליך מלשכת הוצאה לפועל אחת לאחרת
סעיף 11 לחוק ההוצאה לפועל מקנה בידי ראש לשכת ההוצאה לפועל סמכות להעביר ביצוע הליך מסוים, שביקש הזוכה לנקוט בו במסגרת התיק, ללשכת הוצאה לפועל אחרת. ההעברה תבוצע שעה שנמצא, כי הדבר מוצדק בנסיבות העניין.
משמעות צעד זה, הלכה למעשה מתבטאת בכך, שרואים בהליך, אשר ביצועו הועבר ללשכת הוצאה לפועל אחרת, כאילו בוצע על ידי הלשכה שהעבירה את ההליך.
בכלל זה, בהתאם לתקנה 19 (ג) לתקנות ההוצאה לפועל, ניתן יהיה לתקוף ולהשיג על עצם פעולת העברת ההליך בדרך של הגשת ערעור וערר בלשכה המעבירה.
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג חינם: 1-800-800-891