הבקשה לאיחוד תיקים :
אדם שנגדו פועלים נושים רבים בו זמנית באמצעות ההוצאה לפועל יימצא לא פעם במצב של חוסר יכולת לפרוע את כל חובותיו בו זמנית.
הדבר יכול להביא במקרה הגרוע לפקודות מאסר רבות בגין חובות שונים כגון צו מאסר אך גם ליצירת לחצים לא פשוטים על החייב מכל הכיוונים, הדבר גורם אי נינוחות בעיקר כאשר מדובר בחייב שפעל בתום לב, וכל אשמתו היא כישלונו העסקי.
מטרתו של איחוד תיקים הוא לאפשר לחייב לאחד את כל חובותיו בתיק יחיד כדי להקל על מצוקתו, ולאפשר לו לשלם את חובותיו לנושיו בפרק זמן סביר באמצעות תכנית תשלומים.
מכך מטרתן של ההוראות המשפטיות בעניין איחוד תיקים הן הסדרת חובו של פלוני למספר נושים תוך כדי הגבלת בקשתו כמפורט בהמשך וקביעת אמות מידה לגבי יכולת פירעונו לצורך אישור / אי אישור הבקשה ופריסת התשלומים לנושים.
למה לבחור במשרד שלנו?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן ניסיון של למעלה מ 15 שנים בליווי חייבים וזוכים בהליכי הוצאה לפועל. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחרבדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון חינם: 1-800-800-891 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועל ישמח לחזור אליכם בהקדם.
דרישות הסף לצורך הגשת בקשה לאיחוד תיקים
בתיקון מספר 15 לחוק ההוצאה לפועל הוגמשו התנאים של חייב המבקש איחוד תיקים ועליו לעמוד בתנאי סף כדלקמן:
- תשלום 3 אחוז מכלל חובותיו בעת הגשת הבקשה.
- תשלום שוטף חודשי עד מתן ההחלטה ע"י ראש ההוצאה לפועל בבקשתו(עד כ-3 אחוז מסך חובותיו כל חודש).
אילו חובות ניתן לבקש בבקשה לאיחוד תיקים?
למעשה ניתן לבקש איחוד כל חוב למעט החובות הבאים:
- חוב מזונות
- עניין שאינו כספי
- עניין שהועבר להחלטת ביהמ"ש, טרם נתקבלה החלטה לגביו
סדר הגשת בקשה לצורך איחוד תיקים
בקשה לאיחוד תיקים תוגש בידי החייב אל הלשכה שבה נפתחו נגדו רוב תיקי ההוצאה לפועל (הדבר ניתן לשינוי בידי ראש ההוצאה לפועל ובהסכמת מרבית הנושים) והיא:
- תהא ערוכה על פי טופס 7 לתוספת לתקנות הוצאה לפועל ותוגש באמצעות תצהיר(טופס 7א לתוספת) לבקשה זו יתווספו כל המסמכים הנדרשים להמצאה הקבועים בטפסים הללו.
- כמו כן הבקשה והטפסים הנלווים לה יוגשו במספר ההעתקים כמספר הנושים.
האם הבקשה לאיחוד תיקים תפסיק הליכים שננקטו עד כה בידי נושים?
הבקשה לאיחוד תיקים לא תפסיק כל הליך הננקט עד כה כנגד חייב, אולם ראש ההוצאה לפועל רשאי לחרוג מכך מטעמים מיוחדים שירשמו.
מהם התנאים לבקשה לאיחוד תיקים?
הבקשה לאיחוד תיקים לא תידון בפני ראש ההוצאה לפועל אלא אם ביצע החייב את הפעולות הבאות:
- צירף לבקשתו תצהיר המאמת את הפרטים הכלולים בבקשה.
- שילם בלשכת ההוצאה לפועל סכום שלא יפחת מ-3 אחוזים מסך חובותיו.
- שילם בלשכת ההוצאה לפועל 3 אחוז כל חודש מסך החובות הפסוקים כנגדו(עד מתן החלטה בעניינו) אלא אם כן החליט ראש ההוצאה לפועל אחרת.
מה קורה לאחר הגשת הבקשה לאיחוד תיקים?
איחוד תיקים אמנם משחרר חלק מהלחץ של הנושים כלפי החייב אך לאחר הגשת הבקשה יוציא ראש ההוצאה לפועל כנגדו צו עיכוב יציאה מהארץ, וזאת לצורך הבטחת תשלום חובותיו ניתן לבטל את הצו רק כאשר נפרעו החובות, נדחתה הבקשה ו/או בוטל הצו להסכמת מרבית נושי החייב.
בנוסף לצו עיכוב היציאה רשאי ראש ההוצאה לפועל לעקל, את נכסי החייב הכוללים מקרקעין, מיטלטלין ו/או כל זכות אחרת. למידע נוסף בנושא ליחצו: עיקול נכסים
דיון בבקשה לאיחוד תיקים
לאחר כל זאת ידון ראש ההוצאה לפועל בבקשה לגופה ויחליט בעניין איחוד התיקים, החלטה זו תעשה ע"פ מבחן יכולת פירעון החייב. לאחר אישור הבקשה, יפרע החוב המרוכז על ידי החייב על פי – הנחיות ראש ההוצאה לפועל בעניין.
לסיכום ולפני הגשת בקשה לאיחוד תיקים בהוצאה לפועל
איחוד תיקים הוא הליך מורכב משפטית הכולל הוראות חוק רבות. כאשר מגיעים אתם למצב של רצון לאיחוד תיקים זה הכרחי להתייעץ עם עורך דין, לקבלת הפתרון הטוב ביותר ולזירוז ההליכים המשפטיים בכדי לאפשר לכם לפרוס את חובכם לנושים ולחזור למסגרת חיים תקינה בעתיד.