כאשר מתקבלת ההחלטה לפרק חברה, מועברים הנכסים של החברה לידי המפרק, שתפקידו להוציא לפועל ולנהל את תהליך הפירוק. המפרק לא רוכש זכות קניינית ישירה בנכסים של החברה, אלא משמש כנאמן בלבד.
ישנו מגוון רחב של תפקידים אותם ממלא המפרק ומופקדות בידיו גם לא מעט סמכויות. כך לדוגמה עליו לכנס את הנכסים של החברה לקופת הפירוק, להגיש תביעות משפטיות בשמה של החברה, להגיע להסכמי פשרה עם הנושים, לחלק את הנכסים בין הזכאים בהתאם לסדר העדיפות שבדין ועוד.
אחד מתפקידיו החשובים ביותר, שעליו נרחיב במאמר זה, הוא לדון בתביעות חוב שהוגשו על ידי נושי החברה. בהקשר זה, מחזיק המפרק בסמכות שיפוטית.
המועד האחרון להגשת תביעות חוב
תביעת חוב בפירוק חברה (הוכחת חוב) ניתן להגיש למפרק תוך חצי שנה לכל היותר מהיום שבו פורסם צו הפירוק ברשומות או מהיום שבו הוציא בית המשפט את הצו לפירוק החברה. המפרק צריך לקבל לידיו את הוכחות החוב של הנושים בליווי של תצהיר רשמי ומסמכים או אסמכתאות, המוכיחים את קיומו של החוב.
ישנן מספר עילות לדחיית מועד ההגשה של תביעות החוב. כך לדוגמה אם מסיבות כאלו ואחרות הנושה לא יכול היה לדעת מה הוא המועד האחרון להגשת התביעה או שגורמים מסוימים שלא קשורים בו גרמו לכך שלא יגיש את הבקשה, ייתכן שיתאפשר לו להגיש אותה גם אם חלפו יותר משישה חודשים ממועד מתן הצו או פרסומו ברשומות.
יחד עם זאת, יש לציין כי באופן כללי המגמה הרווחת היא לא לאשר דחייה של מועד הגשת תביעת חוב בפירוק חברה, שכן הדבר משפיע מן הסתם על יתר הנושים, שהגישו את תביעותיהם במועד המתאים.
כיצד מגישים תביעת חוב בפירוק חברה?
תביעת חוב בפירוק חברה ניתן להגיש ידנית או באופן מקוון, אך אם התביעה מוגשת על ידי עורך דין המייצג את הנושה, ניתן יהיה להגיש אותה אך ורק באופן מקוון. הליך ההגשה של הבקשה כולל מילוי של טופס 21 (מותאם להליך פירוק חברה) בכתב יד הנושה, אימותו בתצהיר וחתימה עליו.
לאחר מכן יש לשלוח את הטופס המקוון בצירוף של סריקת העתק של טופס 21 בצירוף האסמכתאות לקיום החוב. בשלב הראשון יקבל הנושה הודעה בדואר האלקטרוני שתאשר את שליחת התביעה, אך אין בהודעה זו כדי לאשר שהתביעה נקלטה. אם כל הנתונים שהזין הנושה נכונים ותקינים, תישלח אליו הודעה המאשרת את קליטת התביעה והעברתה למפרק. תביעת החוב לא תיקלט במערכת אם הנתונים שהזין הנושה לא יהיו תקינים. במקרים האלו תצא הודעה מתאימה למגיש הבקשה.
מדוע חשוב להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני פירוק חברות?
באופן עקרוני כיום קל מאי פעם להגיש תביעת חוב בפירוק חברה באופן עצמאי. יחד עם זאת, ישנם כללים רבים מאוד הנוגעים לאופן הגשת התביעה. כך לדוגמה ישנם תנאים מסוימים להגשת תביעת חוב במקרה של נושה מסוג "עובד" ואחרים הרלוונטיים להגשת תביעה על ידי נושה מסוג "קופת גמל". בנוסף, לא ניתן לסרוק את המסמכים הרלוונטיים בל פורמט שהוא וכן יש להקפיד על גודל הקבצים הנשלחים למפרק.
כפי שניתן להבין, לא מעט יכול להשתבש בדרך ולכן על מנת שתוכלו למקסם את סיכויי הקבלה של המגיע לכם, טוב תעשו אם לפני הגשת התביעה, תפנו לעורך דין מקצועי המכיר את דיני פירוק החברות מאחור ומלפנים, כדי שיוכל לסייע לכם להגיש את התביעה ולוודא כי אכן תתקבל.
למה לבחור במשרד שלנו?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן ניסיון של למעלה מ 15 שנים בדיני חברות וליטיגציה מסחרית מורכבת. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחר בדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון חינם: 1-800-800-891 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועל ישמח לחזור אליכם בהקדם.