כל חייב שנפתח נגדו תיק הוצאה לפועל, ואשר מעונין לשלם את החוב בהוצאה לפועל, יכול לעשות זאת במסגרת סד הזמנים המצוין במכתב האזהרה שקיבל וכך למנוע מהזוכה לנקוט נגדו בהליכים נוספים. הכוונה היא למשל לבקשה להוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ, עיקולים ועוד. את התשלום ניתן לבצע באחת משלוש הדרכים הבאות:
-תשלום ישירות לעורך דינו של הזוכה או לזוכה.
-תשלום בבנק הדואר באמצעות שובר תשלום.
-תשלום חוב בהוצאה לפועל שפרטיה מופיעים במכתב האזהרה, שבה מתנהל התיק (התשלום יתבצע בקופת הלשכה).
למה לבחור במשרד שלנו?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן DCW ניסיון של למעלה מ 17 שנים בליווי חייבים וזוכים בהליכי הוצאה לפועל, הסדרי חובות, מחיקת חובות, פשיטת רגל, פירוק והבראת חברות, ייצוג עובדים בתביעות שכר בהליכי פירוק וליטיגציה אזרחית מסחרית. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחר בדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון חינם: 03-6093833 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועל ישמח לחזור אליכם בהקדם.
מה צפוי להתרחש לאחר תשלום חוב בהוצאה לפועל?
אם החייב שילם את מלוא החוב בתיק בבנק הדואר או בלשכת ההוצאה לפועל, תוך מספר ימים ממועד התשלום ייסגר התיק באופן אוטומטי. לעומת זאת אם התשלום הועבר בצורה ישירה לעורך הדין של הזוכה או לזוכה, מוטלת על הזוכה החובה ליידע על כך תוך שבעה ימים לכל היותר את לשכת ההוצאה לפועל. אם מסיבה כלשהי התיק לא נסגר תוך שלושים יום, ניתן יהיה להגיש בקשה לסגירת התיק.
יש לציין כי המצב מעט שונה במקרים שבהם החייב משלם חוב מסוים, שלא מהווה את מלוא החוב.
הכוונה היא למקרים שבהם החייב משלם חלק מסוים בחוב בלבד, שבגינו נפתח נגדו הליך כמו בקשה לצו מאסר, צו הבאה או עיקול למשל. במקרים האלו לאחר התשלום בבנק הדואר או בלשכת ההוצאה לפועל, ההליך הספציפי הקשור לחוב יבוטל, אך תיק ההוצאה לפועל יישאר פתוח.
גם במצבים האלו, לאחר תשלום החוב בהוצאה לפועל, לעורך דינו של הזוכה או לזוכה ישירות, יהיה על הזוכה ליידע את לשכת ההוצאה לפועל בכך שהועבר לו התשלום תוך שבעה ימים לכל היותר ממועד התשלום.
אם מסיבה כלשהי ההליך לא בוטל למרות העברת התשלום, ניתן יהיה להגיש בקשה מסודרת לביטול ההליך הרלוונטי (בקשה לביטול צו מאסר, לביטול עיקול, לביטול צו הבאה וכיוצא באלה).
תשלום חוב בהוצאה לפועל: הגעה להסדר פשרה
חשוב לדעת כי קיימת אפשרות נוספת שכן החייב והזוכה יכולים להגיע ביניהם להסדר פשרה על תשלום חלק מהחוב או כל החוב. במקרה הזה הזוכה מחויב להודיע על ההגעה להסדר ללשכת ההוצאה לפועל,
על מנת שההליכים נגד החייב יעוכבו לאלתר (ההליכים יעוכבו כל עוד הזוכה לא ידווח על כך שהחייב הפר את ההסדר עליו הוסכם).
כפי שציינו, אם החייב מפר את ההסדר עליו סוכם, הזוכה צריך להודיע על כך ללשכת ההוצאה לפועל שבה מתנהל התיק, אך בנוסף לכך, עליו לדווח ללשכה על הקטנת החוב ולעדכן את השלכה בנוגע לתשלומים שהספיק לקבל מהחייב.
כמו כן עליו לשלוח לחייב הודעה בדואר רשום על כך שהוא מתכוון לחדש נגדו את ההליכים ובהודעה לפרט את יתרת החוב המעודכנת ואת התשלומים שקיבל עד למועד שליחת ההודעה.
לאחר שליחת ההודעה לחייב בדואר רשום, עומדים לרשות הזוכה 15 ימים בלבד להגשת הבקשה לחידוש ההליכים ללשכה.
לבקשה עליו לצרף העתק של ההודעה ששלח לחייב ובנוסף עליו לצרף לבקשה את האישור על כך ששלח אותה בדואר רשום.
עיכוב הליכים אוטומטי, ללא הפעלת שיקול דעת
אם החייב והזוכה הצליחו להגיע להסדר תשלומים להחזרת החוב והזוכה הודיע על כך ללשכה שבה מתנהל התיק, הלשכה תורה על עיכוב ההליכים באופן אוטומטי. למעשה מדובר באחד מהמצבים הבודדים שבהם ההליכים מעוכבים ללא צורך בהגשת בקשה ומבלי שרשם ההוצאה לפועל יכול להתנגד או לפעול בהתאם לשיקול דעתו.