רקע כללי:
צו כינוס נכסים הינו צו רשמי הניתן לפי בקשה ובהתאם לנסיבות על ידי בית המשפט. בין היתר, צו זה ניתן לאחר שהוגשה בקשה מסודרת לפשיטת רגל על ידי נושה או חייב. צו זה במהותו נועד להקפיא את המצב הקיים. לולא האפשרות להוציא צו כינוס נכסים, היה עלול להיווצר מצב בו נושה זריז ומתוחכם במיוחד יספיק לנגוס בנכסי החייב וכך לפגוע בצורה משמעותית בנושים האחרים. בנוסף לכך, חייב העומד בפני פשיטת רגל, היה עלול לנקוט בצעדים מגוונים על מנת להבריח את נכסיו, זאת כדי שלא יצטרך להעבירם לנושים בבוא העת.
כך לדוגמה, היה באפשרות החייב, לרשום את הנכסים השונים על שמו של חבר קרוב ולהציג מצג שווא לבית המשפט בנוגע להיקף הנכסים שברשותו. בהקשר זה חשוב לציין כי בפקודת פשיטת הרגל ישנם מספר הליכים הנותנים אפשרות לבטל הברחות נכסים ע"י ביטול עסקאות רטרואקטיבי כגון סעיף 98 המדבר על העדפות נושים אסורה שנעשתה 3 חודשים לפני מעשה פשיטת הרגל או סעיף 96 הנותן אפשרות לבטל עסקאות שנעשו עד 10 שנים אחורה ממועד שבו הפך החייב לחדל פירעון.
אילו הגבלות ניתן להטיל על חייב עם הינתן צו כינוס נכסים בפשיטת רגל?
בית המשפט רשאי, עם מתן צו כינוס הנכסים, להטיל חובות ומגבלות מסוגים שונים על החייב. להלן כמה מהם על קצה המזלג:
- עיכוב יציאה מהארץ – יציאתו של החייב מהארץ תיאסר באופן אוטומטי עם מתן צו הכינוס.
- צו תשלומים חודשיים – על בית המשפט לקבוע תשלום חודשי בגובה מסוים אותו ישלם החייב לטובת פירעון החובות שצבר. גובה התשלום החודשי נקבע בין היתר בהתאם לפוטנציאל ההשתכרות של החייב ובהתאם להכנסות שלו.
- הגשת דו"ח – עם מתן הצו (ולאחר מכן אחת לחודשיים) נדרש החייב להגיש דו"ח מסודר שבו מפורטים נתונים מדויקים לגבי חובותיו, הכנסותיו, נכסיו והוצאותיו.
- הפניית דואר – לפי בקשת המנהל המיוחד או הכונס הרשמי, רשאי בית המשפט להורות שכל דברי הדואר הממוענים אל החייב, יימסרו או יופנו למנהל המיוחד.
חשיבות העבודה מול עורך דין מקצועי
ישנם תנאים רבים שצריכים להתקיים באופן מצטבר על מנת שבית המשפט יאשר את הבקשה להוצאת צו כינוס נכסים, תנאים אלו אינם אחידים עבור בקשה המוגשת על ידי נושה ובקשה המוגשת על ידי חייב. בשל רמת המורכבות הכרורכה בהליך, ניתן להבין כי ללא סיוע מקצועי של עורך דין המכיר את החוק מאחור ומלפנים, לא ניתן למקסם את הסיכויים לכך שבית המשפט יאשר את הבקשה.
כמו כן, לבית המשפט עומדת האפשרות לבטל את הצו לאחר שניתן, למשל במקרים שבהם החייב לא עומד בהתחייבויותיו או במקרים שבהם ברור כי החייב מנצל לרעה את ההזדמנות שניתנה לו – במקרים שהבקשה לפשיטת רגל הוגשה ביוזמתו.
עורך דין העוסק בהליכי חדלות פירעון הוא איש המקצוע היחיד שיכול להנחות את הלקוח בנוגע לאופן ההתנהלות הנכון והמושכל ביותר, על מנת שהתהליך יתנהל על הצד הטוב ביותר. לאור זאת, כפי שניתן ללמוד מאינספור מקרים עגומים שאירעו לאורך השנים, כל ניסיון לחסוך את שכר הטרחה של עורך הדין, צפוי לעלות בסיכומו של יום ביוקר.
למה לבחור במשרד דורה כהן ויצמן ?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן ניסיון של למעלה מ 17 שנים בליווי חייבים וזוכים בהליכי הוצאה לפועל. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחר בדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון חינם: 03-6093833 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועל ישמח לחזור אליכם בהקדם.