פרק א': פשיטת רגל בהוצאה לפועל – הקדמה:
פשיטת רגל עלולה להיות הליך מורכב ומאתגר עבור יחידים המתמודדים עם חובות הולכים וגדלים. הבנת הנהלים בלשכת ההוצאה לפועל ובחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי חיונית במצב כלכלי קשה זה. מדריך מקיף זה יספק סקירה כללית של הליך פשיטת הרגל בהוצאה לפועל לחייבים בהתאם לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תנאי הזכאות, ותובנות משפטיות מרכזיות שיעזרו לכם לקבל החלטות מושכלות לגבי עתידכם הכלכלי.
פרק ב': זכאות להגשת בקשה לפשיטת רגל בהוצאה לפועל:
כדי להגיש בקשה לפשיטת רגל בלשכת ההוצאה לפועל, על חייב יחיד לעמוד בקריטריונים מסוימים. ראשית, סך חובותיו של החייב לא יעלה על 150,000 ₪. שנית, על החייב להיות תושב ישראל או לנהל עסק בישראל. אם מתקיימים תנאים אלה, החייב רשאי להתקדם בתהליך פשיטת הרגל ולהגיש בקשה בלשכת ההוצאה לפועל
פרק ג': שלב ראשון לאחר הגשת בקשה לפשיטת רגל בהוצאה לפועל – הצעת הסדר נושים:
הליך הצעת הסדר נושים מתחיל בכך שהחייב במסגרת הבקשה לפשיטת רגל מגיש הצעת הסדר לנושים. הצעה זו מפרטת כיצד החייב מתכנן להחזיר את חובותיו וכוללת לוח זמנים ופירוט לגבי אופן התשלום. לאחר הגשת הצעת ההסדר נושים, תתקיים ישיבה בלשכת ההוצאה לפועל, שאליה יוזמנו הנושים כדי לדון בהצעה.
כדי שהצעת החייב תתקבל, יש להשיג את הסכמתם של רוב הנושים ששיעור חובם הוא 75% מסך החובות (רוב + ערך). אם הצעת החייב לא תתקבל, רשם ההוצאה לפועל יוציא לחייב "צו פתיחת הליכים" (שכונה בעבר צו כינוס נכסים).
פרק ד': צו פתיחת הליכים בהליך פשיטת רגל בהוצאה לפועל:
עם קבלת צו פתיחת ההליכים (צו כינוס נכסים), ייקבע לחייב צו תשלומים שאותו החייב יידרש לשלם מידי חודש בחודשו. בנוסף, על החייב להגיש דו"ח דו-חודשי על הכנסותיו והוצאותיו. דוחות אלה ינוטרו מקרוב לאורך כל הליך פשיטת הרגל. כמו כן, בין היתר, במסגרת הצו לפתיחת הליכים, יתמנה "נאמן" שֶׁיַּשְׁגִּיחַ עַל עִנְיָנָיו הַכַּסְפִּיִּים שֶׁל הַחַיָּב, בין היתר, הנאמן יעבור על הדוחות שהגיש החייב וכן החייב יזומן "לישיבת בירור" במשרדו של הנאמן. חובתו העיקרית של הנאמן היא לדאוג ליישום ההליך והוראות החוק וכן לבדוק ולחקור האם יש ברשות החייב נכסים שאותם ניתן לממש לטובת הנושים.
V. צו שיקום כלכלי ותוכנית פירעון במסגרת הליך פשיטת רגל בהוצאה לפועל:
לאחר 12 חודשים מיום מתן הצו לפתיחת הליכים (צו הכינוס), יתקיים דיון בלשכת ההוצאה לפועל. במהלך דיון זה, רשם ההוצאה לפועל רשאי ליתן "צו לשיקום כלכלי ותוכנית פירעון". במקרים מסוימים, רשם ההוצאה לפועל רשאי להעניק לחייב צו הפטר כבר בדיון עצמו.
צו לשיקום כלכלי ותוכנית פירעון הוא למעשה תוכנית תשלומים מוגבלת בזמן. בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי ברירת המחדל היא שמשך תקופת הפירעון תהיה ל-36 חודשים. יחד עם זאת, ניתן להאריך את התקופה אם החייב צבר מחדלים כגון: אי תשלום הצו, צבירת פיגורים או אי הגשת דוחות הכנסות/הוצאות.
VI. צו הפטר ופטור מחובות:
לאחר שהחייב משלים את תוכנית הפירעון, הוא רשאי לקבל צו הפטר (מחיקת חובות) לגבי החובות שנצברו קודם למועד הגשת הבקשה לפשיטת הרגל. יש לציין בהקשר זה כי המחוקק בחר להחריג חובות מצו ההפטר כגון חוב מזונות, חוב מנהלי, וכן חובות שנוצרו במרמה.
VII. למה לבחור במשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן DCW לייצוג בהליך פשיטת רגל בהוצאה לפועל?
משרד עורכי דין דורה כהן ויצמן (DCW) הוא משרד בוטיק ואיכותי המתמחה בייצוג יחידים וחברות בהליכי חדלות פירעון ופשיטת רגל. בראשות המשרד עומד עו"ד בנימין בני כהן שהוא בעל וותק וניסיון של למעלה מ-17 שנה בייצוג חייבים בהליכי פשיטת רגל. עו"ד כהן משמש גם כנאמן מטעם הכונס הרשמי (הכנ"ר), מה שמעניק לו היכרות מעמיקה עם המערכת ועם רשמי ההוצאה לפועל.
בחירת משרד עורכי דין עם רמת ניסיון ומומחיות כזו חיונית והכרחית לצלוח את המורכבויות של הליכי פשיטת הרגל. משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן (DCW) עם הבנתם המעמיקה של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, ועם הניסיון הרב שלהם בייצוג חייבים תבטיח את התוצאה הטובה ביותר האפשרית לעתידכם הכלכלי.
יעוץ משפטי בנושא הליך פשיטת רגל בהוצאה לפועל – משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן DCW:
אם אתם מתמודדים עם חובות בהוצאה לפועל עד 150,000 ש"ח פנו אלינו לקבלת יעוץ משפטי לגבי הליך פשיטת רגל בהוצאה לפועל. עם המומחיות והמסירות שלנו ללקוחותינו הרבים, אתם יכולים להיות רגועים ושקטים ובידיעה כי אתם בידיים טובות עד לקבלת צו הפטר ומחיקת החובות בהוצאה לפועל. התקשרו לטלפון 03-6093833 עוד היום או השאר הודעה כאן כדי להתחיל את המסע שלכם לשיקום כלכלי.
מדריך להגשת בקשה לפשיטת רגל בהוצאה לפועל אתר רשות האכיפה והגבייה: https://www.gov.il/he/departments/guides/insovlency-request-guide