גביית חובות והחזר חובות עשויים להתבצע באמצעות פתיחת תיק הוצאה לפועל או בדרך של הכרזה על פשיטת רגל, כאשר השיקולים והסיבות לבחירה באחת מדרכים אלה שונים בתכלית.
ביטול הליכי פשיטת רגל הינו פעולה משמעותית עבור החייב והנושים כאחד.
לפי פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם – 1980, ביטול ההליכים יכול להיעשות על ידי בית משפט, בקבלת צו הפטר או בגיבוש הסדר או פשרה עם הנושים.
לפי סעיף 55 לפקודה, בית המשפט יקנה סמכות לבטל את ההליכים שעה שהוא מתרשם, כי החייב מנצל את ההליכים לרעה, כאשר החוב נפרע במלואו או במידה והחייב נקבע כפושט רגל מטעמים שאינם ראויים.
השיקול העיקרי בביטול ההליכים לפי סעיף זה הוא התועלת הצומחת לנושים בהחזר החוב, בעקבות ההכרזה על פשיטת הרגל.
לחץ כאן לקריאה בנושא: היתרנות במעבר מהליכי הוצאה לפועל להליכי פשיטת רגל
זקוקים ליעוץ? עומדים בפני הליכי פשיטת רגל? הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרד דורה כהן ויצמן. למשרד ניסיון של למעלה מ 17 שנים בייצוג בהליכי פשיטת רגל.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן נבחר ע"י חברת BDI בדירוג משרדי עורכי הדין כאחד מהטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון : 03-6093833 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועל ישמח לחזור אליכם בהקדם.
עיכוב ביצוע החלטה לביטול הליכי פשיטת רגל לפי סעיף 55 (ב) לפקודה
היתרונות הגלומים בהגשת בקשה לעיכוב ביטול הליכי פשיטת רגל תלויים בנסיבות בגינן בוטלו ההליכים במקרה הספציפי.
סעיף 55 (ב) לפקודה מאפשר לבית המשפט לבטל את ההכרזה כאשר קיים חשש, כי אין תועלת לנושים בהמשך ניהול הליכי פשיטת הרגל או שעה שהחייב מנצל את ההליכים לרעה.
משמעות ביטול ההליכים בנסיבות אלה היא גביית החובות דרך לשכת ההוצאה לפועל, בין השאר באמצעות הטלת עיקולים ומגבלות נוספות על החייב ובני משפחתו כאמצעי לזירוז פירעון החוב.
פשיטת רגל מאפשרת למי שנקלע לחובות בסכומים משמעותיים לפתוח פרק חדש בחייו, נקי מחובות.
לכן, המחוקק ובית המשפט אינם רואים בעין יפה את מי שמנסים לנצל את מטרותיו של הליך זה כדי להתחמק ממעשי העבר.
כך נקבע בפסק הדין ע"א 5503/92 קירצמן נ' כונס הנכסים הרשמי כי אין לאפשר לחייב חסר תום לב ליהנות מהליכי פשיטת רגל וההגנות המוקנות במסגרתם.
עיכוב ביצוע משמעו דחיית המועד להחזרת ההליכים למערכת הוצאה לפועל עד לקבלת החלטה בערעור אשר מוגש בגין הביטול.
עיכוב ביצוע החלטת ביטול שניתנה לפי סעיף 55 (א) לפקודה
ביטול הליכי פשיטת רגל מכוח סעיף 55 (א) לפקודה מתאפשר שעה שהחובות נפרעו במלואם או בנסיבות בהן ההכרזה על פשיטת רגל לא היתה צריכה להינתן מלכתחילה.
במידה והוחלט לבטל את ההליכים כיוון שהחוב נפרע הרי שאין תועלת רבה בעיכוב הביטול. במקביל, במצב זה לא יופעלו כנגד החייב הליכי הוצאה לפועל.
אולם, אם ההחלטה ניתנה משום שעל פניו לא היה צריך להכריז על החייב כפושט רגל אך טרם נפרעו כל החובות, יש ממש בפניה לבית המשפט כדי שיעכב את הביטול, למניעת החזרת ההליכים למערכת ההוצאה לפועל.
חשיבות קבלת סיוע משפטי מעורך דין פשיטת רגל
הליכי הוצאה לפועל ופשיטת רגל הינם מורכבים והבחירה במסלול זה או אחר משתנה בהתאם לנסיבות המקרה.
פניה לקבלת ייעוץ משפטי מטעם עורך דין פשיטת רגל או עורך דין הוצאה לפועל תסייע לכם להימנע מהפסדים כספיים מיותרים ונזקים משמעותיים.
למאמר בנושא פשיטת רגל בהוצאה לפועל בהתאם לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי – הקליקו כאן "פשיטת רגל בהוצאה לפועל".
עורך הדין יבחן את העובדות ועל פיהן יחליט האם להגיש בקשה לעיכוב ביצוע, יעריך מהם סיכויי קבלת הערעור על ביטול ההחלטה ויגבש אסטרטגיה אשר תגן באופן מיטבי על האינטרסים של מרשו.
לקבלת יעוץ משפטי מיידי בנושאי הוצאה לפועל ופשיטת רגל חייגו: 03-6093833