זוכה האוחז בידיו שטר חוב, פסק דין שניתן לטובתו או עומד בתנאי תביעה לסכום קצוב , יפנה אל לשכת ההוצאה לפועל בבקשה לפתיחת תיק.
בקשה זו וההליכים הנלווים לה, תסייע לזוכה לפעול כנגד החייב בדרך חוקית, לשם פירעון החוב המלא. בסיומם של ההליכים ולאחר תשלום החוב, תוגש בקשה לסגירת תיק בהוצאה לפועל, ובכך יבוא העניין אל סופו. במקרים אחרים וכתלות בשיקולים שונים, עוד בטרם נפרע החוב במלואו ואף אם לא החלו ההליכים לגבייתו, עשוי התיק להיסגר.
הבקשה לפתיחת תיק הוצל"פ, הינה כאמור הצעד הראשון בהליך פירעון החוב. הסתפקות בפעולה זו, אינה מבטיחה את מימוש זכויות הזוכה , נהפוך הוא. בחלוף שנתיים מיום ביצוע הפעולה האחרונה בתיק, רשאי ראש הוצל"פ להורות על גניזת התיק – הכונה סגירת תיק ההוצל"פ. בהמשך, ובחלוף שנתיים נוספות, מקום שלא בוצעה כל פעולה ע"י הזוכה ומשנמסרה לו הודעה על כך – יבוער התיק. על זוכה המבקש להבטיח את זכויותיו ולהימנע מהסיכון שבגניזת התיק, לוודא ביצוע פעולות עקביות בתיק, בין היתר באמצעות עו"ד בא כוח.
זקוקים ליעוץ? נתקלתם בבעיה בהוצאה לפועל? הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרד דורה כהן ויצמן. למשרד ניסיון של למעלה מ 15 שנים בייצוג בהליכי הוצאה לפועל.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן נבחר ע"י חברת BDI בדירוג משרדי עורכי הדין כאחד ממשרדי הבוטיק הטובים והאיכותיים בארץ בתחום בתחום חדלות הפירעון- פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון חינם: 1-800-800-891 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועל ישמח לחזור אליכם בהקדם.
בקשה לסגירת תיק בהוצאה לפועל :
סגירת תיק הוצאה לפועל תוגש בכתב ללשכת ההוצאה לפועל שבה מתנהל תיק ההוצל"פ, ויומצא ממנה עותק לזוכה. במרבית המקרים, לאחר הגשת הבקשה לסגירת תיק בהוצאה לפועל, יזמין רשם ההוצאה לפועל כל צד או אדם הנוגע בדבר, לדיון בבקשה ולשמיעת טענותיהם. בנוסף, יקבע רשם ההוצל"פ מועד בו ימסור הזוכה את תגובתו לבקשה, אלא, אם החליט הרשם לדחותה על הסף.
במקרים בהם עלולה ההמתנה לתגובת הזוכה, לגרום לנזק חמור או נזק שאין בו תקנה ומטעמים מיוחדים שיירשמו, רשאי רשם ההוצאה לפועל להכריע בנושא אף ללא תגובת הזוכה. יחד עם זאת, הזוכה או בא כוחו רשאים להתנגד להחלטה שהתקבלה בנסיבות אלה ולבקש את ביטולה בטווח של 7 ימים ממועד ההמצאה.
סגירת תיק הוצאה לפועל: סופיות ההחלטה
בהקשר זה עולה השאלה – האם החלטתו של רשם ההוצאה לפועל על סגירת תיק ההוצל"פ, הינה החלטה סופית שאין אחריה דבר? חשיבות העניין – סגירת תיק הוצאה לפועל מהווה הלכה למעשה פגיעה ביכולתו של הנושה לממש את זכויותיו ולפעול לפירעון החוב. מפסיקת ביהמ"ש העליון בעת האחרונה, ניתן ללמוד, כי למרות עקרון סופיות הדיון, בנסיבות מסוימות, רשאי רשם הוצאה לפועל לשוב ולדון בנושא ולהורות אחרת.
מגמה זו של פסיקת ביהמ"ש העליון מתייחסת לפרשנות החקיקה ולפסיקת עבר של ביהמ"ש המחוזי לפיה החלטת שם ההוצאה לפועל בעניין סגירת תיק ההוצל"פ היא סופית, כך שלא ניתן להחיותו. בכך נפתח פתח לזוכה לשוב ולפנות באמצעות עורכי דינו אל ראש לשכת ההוצל"פ ובהסתמך על נימוקים עובדתיים ומשפטיים לפעול להחייאת התיק ולהורות על פתיחת תיק ההוצאה לפועל וחידוש הליכי הגבייה.
בקשה להחייאת תיק הוצאה לפועל
לאור המפורט מעלה, זוכה המבקש לפעול להחייאת תיק הוצל"פ שנסגר, יפנה בבקשה ללשכה בה נסגר התיק. ההחלטה האם להחיות את התיק, הינה החלטה שבשיקול דעת ומסורה כאמור לרשם ההוצאה לפועל. על החלטתו להותיר את התיק בסטטוס "סגור" או להחיותו, ניתן לערער לביהמ"ש. הערעור יכול שיוגש ע"י הזוכה – מגיש בקשת ההחייאה או החייב, המבקש להותיר את ההחלטה על סגירת תיק ההוצאה לפועל.
מכל מקום, בקשה לסגירת תיק בהוצל"פ המשרתת את מניעיו של החייב או בקשה להחייאת תיק המשרתת את מניעי הזוכה, הם פעולות הדורשות ידע משפטי ונימוקים מפורטים. כיוון שכך מומלץ להיעזר בשרותיו של עורך דין הוצאה לפועל, לשם הבטחת יעילות ההליכים והצלחתם.
לסיוע משפטי מיידי בהליכי הוצל"פ, לחץ כאן:
יעוץ משפטי בהליך הוצאה לפועל