הליכי הוצאה לפועל נפתחים כנגד חייב כאשר ניגש נושה, הנקרא "זוכה" בכל הנוגע להליכי הוצאה לפועל, וממלא טופס לפתיחת תיק הוצאה לפועל.
בין יתר הדרישות שעל הזוכה למלא, במעמד בקשתו לפתיחת התיק, תהיה המצאת שיק או שטר החוב המקורי שיוצר את החוב אשר בגבייתו מבקש הנושה את סיוע לשכת ההוצאה לפועל. כמו כן, כאשר החוב נשוא ההליך נובע מצ'ק או שטר חוב, יגיש הזוכה בקשה לביצוע השטר.
בטרם יוכל הזוכה לבקש שינקטו הליכי גביה כלשהם, תשלח מאת הוצאה לפועל הודעת אזהרה לחייב. מרגע שנמסרה הודעה זו לידיו, עומדים לרשות החייב עשרים יום בהם הוא יכול לשלם את חובו או להגיש טענות הגנה כנגד פתיחת ההליך.
במידה והחוב נשוא ההליך נובע משטר חוב או צ'ק אחת מטענות ההגנה שיכול, בהתאם לנסיבות, להגיש היא בקשת התנגדות לביצוע שטר.
במאמר זה נדון בבקשת התנגדות זו ונבחן, בין היתר, כיצד ומתי יש להגישה, מה יש לצרף לבקשה, מה דין בקשת התנגדות לביצוע שטר שהוגשה באיחור, ועוד.
ניתן יהיה להתרשם מן התיאורים שיובאו במאמר כי כפי שמומלץ מאד לכל חייב העומד בפני פתיחת הליכי הוצאה לפועל כנגדו לפנות לקבלת סיוע של עורך דין המתמחה בתחום כך גם בכל הנוגע לטיפול בהגשת בקשת התנגדות לביצוע שטר.
למה לבחור במשרד שלנו?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן ניסיון של למעלה מ 15 שנים בליווי חייבים וזוכים בהליכי הוצאה לפועל. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחר בדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון חינם: 1-800-800-891 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועלישמח לחזור אליכם בהקדם.
כיצד ומתי יש להגיש בקשת התנגדות לביצוע שטר?
כאמור לרשות החייב עומדים 20 יום בלבד להגיב להודעת האזהרה מאת ההוצאה לפועל שנמסרה לו בדואר רשום. במסגרת חלון זמנים זה יוכל החייב לשלם את החוב, או להגיש בקשת התנגדות לביצוע שטר, אם הוא סבור כי מצויים נימוקים מתאימים להצדיקה.
מכיוון שהגשת נימוקים להצדקת בקשת התנגדות לביצוע שטר הינה הליך מורכב ובו יש להתנהל באופן מיודע על מנת להגדיל את הסיכויים לקבלת הבקשה, אנו ממליצים להיוועץ עם עורך דין מנוסה בתחום, על מנת להחליט באופן מושכל באשר לאפשרות להגשת בקשה שכזו.
פניה אל עורך דין תגדיל את הסיכוי שהגשת הבקשה תיעשה באופן ברור ונכון, ומנגד יוכל עו"ד שכזה למנוע הגשת בקשה אשר תביא רק לדחייה בהליכים שבצידה תפיחה נוספת של החוב.
בקשת התנגדות לביצוע שטר יש להגיש ללשכת ההוצאה לפועל בה הוגשה, על ידי הזוכה, הבקשה לביצוע. בבקשה יפורטו שמם וכתובתם של הזוכה והחייב, מספר תיק הוצאה לפועל, הסכום לגביו מוגשת בקשת ההתנגדות, נימוקי ההתנגדות וכן שם עורך הדין המיצג את החייב.
במידה ובכל זאת לא פנה החייב לשכור את שירותיו של עו"ד ירשום הערה המציינת כי הוא יטען לעצמו.
מה יש לצרף להתנגדות לביצוע שטר?
להתנגדות לביצוע שטר יש לצרף את המסמכים הבאים :
- תצהיר המאמת את העובדות המפורטות בבקשת ההתנגדות. על התצהיר להיות מאומת ומאושר על ידי עו"ד.
- העתקים מכל המסמכים עליהם נסמכת הבקשה.
- העתק של הבקשה לביצוע שטר (שהוגשה על ידי הזוכה).
- כאשר החייב מיוצג על ידי עו"ד יצורף ייפוי כוח של עורך הדין.
יש להגיש מספר מספיק של עותקי בקשת ההתנגדות על כל נספחיה הנ"ל כך שניתן יהיה למסרם לכל הנושים המעורבים בבקשה לביצוע השטר.
הגשה באיחור של בקשת התנגדות לביצוע שטר
כפי שצויין לעיל לרשות החייב עומדים 20 יום בלבד להגיש את הבקשה. לאיחור בהגשתה עשויים להיות השפעות מרחיקות לכת וזאת בשל העובדה כי חוסר תגובה במועד מצביע, בעיני החוק, על הסכמתו של החייב לביצוע השטר.
אם הוגשה הבקשה כהלכה ובמועד יעוכבו באופן אוטומטי כל הליכי הוצאה לפועל כנגד החייב והטיפול בהתנגדות תועבר לבית המשפט. להתנגדות המוגשת באיחור יש לצרף בקשה להארכת המועד להגשתה כולל תצהיר, חתום בפני עו"ד, המפרט את הסיבות שגרמו לעיכוב.
בקשת התנגדות לביצוע שטר שהוגשה באיחור לא תוביל בהכרח להשהיית הליכי ההוצאה לפועל.
לעיתים מהסס חייב, הנמצא מן הסתם במצב כלכלי רעוע, לפנות אל עורך דין בגלל העלות הכרוכה בייצוג שכזה. יש לשקול היטב ויתור שכזה שכן עורך הדין יוכל להביא לחסכון ניכר בסכומים שיידרש בסופו של דבר החייב לשלם. מצב עניינים זה נכון גם באופן נקודתי לגבי הגשת בקשת התנגדות לביצוע שטר.
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג חינם: 1-800-800-891