מקרים מסוימים מצריכים החייאתו מחדש של תיק הוצאה לפועל. מדובר בנסיבות בהן הפעילות בתיק הוקפאה, הוטל צו עיכוב על כלל ההליכים בתיק או על הליכים מסוימים או שחלה התיישנות על התיק עקב חוסר נקיטת צעדים.
במקרים אלה לא יתאפשר לזוכה לחדש את הפעילות בתיק ההוצאה לפועל טרם שיגיש בקשה להחייאת התיק כולו או הליכים מסוימים בו.
החייאת תיק הוצאה לפועל – נסיבות
בהיעדר פעילות בתיק הוצאה לפועל, בחלוף ארבע שנים ובמידה והזוכה ירצה ״להחיות״ את התיק ולחדש את את הפעילות – ידרש בעל החוב לפתוח את התיק בשנית. במקרה זה ידרש תשלום אגרה, אשר סכומה הינו נגזרת של גובה החוב.
נסיבות אחרות הינן עקב עיכוב הליכים בתיק. העיכוב מתאפשר במספר אופנים: הפסקת הליכים או ביטולם בהתאם לבקשתו של הזוכה אשר רשאי לפנות בעניין זה אל ראש לשכת ההוצאה לפועל.
בנסיבות אלה לא מסור לראש ההוצל"פ שיקול דעת והוא מחויב להיענות לבקשה.
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג חינם: 1-800-800-891
במתכונת אחרת רשאי ראש ההוצל"פ להורות על השהיית הליך הוצאה לפועל או הימנעות ממנו בהתאם לבקשת החייב ובתנאי שהחייב המציא ערובה המניחה את דעתו של ראש לשכת ההוצאה לפועל.
מקרה אחר של עיכוב הליכים הינו עקב אי מסירת מידע על ידי הזוכה לגבי התקבולים אותם קיבל מהחייב. בנסיבות אלה רשאי ראש ההוצל"פ להורות על השהיית ההליכים בתיק.
בנוסף, מסורה בידי ראש ההוצל"פ סמכות עיכוב הליכים במקרים האלה: טענת פרעתי שמעלה החייב לפיה מילא אחר פסק הדין או שאינו חייב עוד למלא אחריו;
במקרה של הגשת התנגדות לביצוע שטר (באופן אוטומטי); בהגשת ערר על החלטת המוציא לפועל; בקשה להבהרת פסק דין; טענה לבעלות במיטלטלין מעוקלים; טענה המועלית על ידי צד ג' לזכות במקרקעין העומדים למכירה ועוד.
במקרים אלה, כל עוד במערכת הממוחשבת של ההוצאה לפועל מופיע כי התיק מצוי בסטאטוס עיכוב הליכים הרי שלא ניתן לפעול נגד החייב במסגרתו.
על מנת לחדש את הפעילות בתיק יש להגיש לראש ההוצאה לפועל בקשה להחייאת הליכים – עדיף כמובן שפעולה זאת תתבצע על ידי עורך דין הוצאה לפועל מיומן. אישור הבקשה יאפשר נקיטה בהליכים נוספים במסגרת תיק ההוצאה לפועל.
הבקשה שתוגש הינה בהתאם למידת עיכוב ההליכים בתיק – במידה ועוכבו כל ההליכים יש להגיש בקשה להחייאת התיק כולו.
שעה שעוכבו הליכים באופן חלקי דוגמת עיכוב הליכי עיקול למיניהם או עיכוב הליכי מאסר, יש לבדוק ראשית אלו מבין ההליכים בתיק עוכבו. בהתאם לסוג ההליכים לגביהם חל עיכוב יש לבקש החייאה ספציפית של הליכים אלה, המכונה גם "שפעול".
פסק דין – שדן בהחייאת תיק הוצאה לפועל
בהליך בר"ע 2302/06 (מחוזי ת"א) חנן מזרחי נ' עירית תל-אביב – יפו נפסק, כי חרף הוראת תקנה 27 לתקנות ההוצאה לפועל לפיה נתונה בידי ראש לשכת ההוצאה לפועל הסמכות לבטל או לשנות החלטה או צו שניתנו ללא מתן זכות טיעון בכתב ובעל פה לצד הטוען כי נפגע, הרי שבעניין החייאת תיק הוצאה לפועל אין תחולה לסעיף זה.
הטעם לכך הוא כי מכוח כללי הצדק הטבעי מחויב ראש ההוצאה לפועל לאפשר זכות תגובה לחייב טרם החלטה בבקשת הזוכה להחיות את התיק.
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג חינם: 1-800-800-891