במסגרת מערך לשכות ההוצאה לפועל הפרוסות ברחבי הארץ פועלת באזור השרון לשכת ההוצאה לפועל בנתניה.
מידע לגבי פעילות לשכת ההוצאה לפועל בנתניה
הלשכה ממוקמת במרכז העיר נתניה, ברחוב הרצל 57 בסמוך לבית משפט השלום בעיר.
קבלת קהל בלשכה הינה בימים א' – ה' בין השעות 13:30 – 08:30. בימי שישי וערבי חג לא מתקיימת קבלת קהל. מומלץ להגיע ללשכה בשעות הבוקר המוקדמות, בסמוך לשעות הפתיחה או בסביבות השעה 11:30 על מנת להמנע מתורים ארוכים.
במועדי הפגרה של מערכת בתי המשפט שעות קבלת קהל הן בין 12:00 – 09:00.
דרכי יצירת קשר עם לשכת הוצל"פ נתניה – טלפון (מרכזיה): 09-8605605; פקס: 09-8605637;
מרכז מידע ארצי, בטלפון: 073-2055000 מיקוד לצורך שליחת פניות בכתב הינו: 42300.
מבנה ארגוני ובעלי תפקידים בלשכת ההוצאה לפועל נתניה
המוציאה לפועל בלשכה הינה הגב' תמי לוי. מספר הטלפון שלה במקום העבודה הינו: 09-8605603 מספר הטלפון הנייד (למקרים דחופים בלבד): 050-6255077.
לצד המוציאה לפועל מועסקים בלשכת ההוצאה לפועל נתניה ארבעה רשמים ורשמות: ליאת הר ציון, יפעת אונגר-ביטון, צוריאל לרנר וגלית אוסי-שרעבי.
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג חינם: 1-800-800-891
פסקי דין רלוונטיים – לשכת ההוצאה לפועל נתניה
בש"א 16562/07 שוהם יהושע מרים נ' עזרן יוסף (מחוזי תל-אביב-יפו) עסק בבקשות חוזרות ונשנות שהגישה הנתבעת לביטול פסק הדין שניתן בתיק בהיעדר הגנה ולעיכוב הליכי הוצאה לפועל שנפתחו בלשכת הוצאה לפועל נתניה. בקשותיה הקודמות נדחו מטעמים שונים.
בנסיבות המקרה הנתבעת ואחותה ירשו במשותף דירה בעיר חולון. אחיינה של הנתבעת ביקש לקנות את חלקה של דודתו בדירה, כמחצית מהדירה על פי הרישומים בטאבו. לצורך כך נחתם בין הצדדים זיכרון דברים במסגרתו התחייבה הנתבעת למכור את חלקה בדירה לתובע.
לטענת התובע, הנתבעת התחמקה מהתחייבותה וסירבה לחתום על חוזה המכר. ניסיון לחתום על זיכרון דברים נוסף ולנסות לממש את העסקה העלה אף הוא חרס. אז הגיש התובע תובענה לאכיפת הסכם המכר או לחלופין מתן פיצויים מוסכמים עקב הפרת ההסכם.
השופטת דליה גנות אשר דנה בתיק מצאה, כי נוכח היעדר יצוג משפטי שגתה הנתבעת במגוון טעויות דיוניות בגינן הוצא נגדה פסק דין בהיעדר הגנה. נוכח מצב דברים זה סברה השופטת, כי ענישה בדמות נטילת רכוש הנתבעת אינה הגונה ואינה מידתית.
בנימוקי פסק הדין צוין כי זכותה של הנתבעת להישמע בבית המשפט הינה בסיסית ומהותית באשר היא מגלמת את זכות הגישה לערכאות.
על פי זכות זו, המהווה אחת מזכויות היסוד החוקתיות בשיטת המשפט הישראלי, שעה שלא ניתנה לבעל דין הזדמנות לעמוד כהלכה בפני הערכאות מחויב בית המשפט בביטול פסק הדין ללא נפקות הטעם לכך. לפיכך נפסק כי זכות התובעת מעפילה וגוברת על זכותו של התובע לכיבוד כלל סופיות הדיון.
לכך התווספו גם התחשבות בגילה המבוגר של הנתבעת ובמצבה הבריאותי הרעוע, אשר עוררו אצל השופטת תחושה כי נעשה עמה עוול שיש לתקנו מטעמי צדק ובשלהם סווג האירוע כמקרה נדיר שצריך להתייחס אליו אגב חריגה מהכללים הנוהגים והמקובלים.
השופטת אף הביעה הסתייגותה מהתנהלות התובע, אשר לא עמד בהתחייבות שנטל על עצמו ולא שילם לדודתו את תמורת הנכס פרט לסכום של כאלפיים ש"ח. חרף האמור לא נמנע התובע מלפנות למימוש זכותו לכאורה בפתיחת תיק בלשכת ההוצאה לפועל בנתניה, על בסיס פסק דין אשר ניתן כאמור בהיעדר הגנה כאשר הסיבה האמיתית לכך היתה אי המצאה כדין.
שיקולים אלה הם שהיוו בסיס להחלטת השופטת לחרוג מהרגיל, להתעלם מהטעויות שביצעה הנתבעת ולהיענות לבקשתה.
נוכח האמור הוחלט על ביטול פסק הדין שניתן נגד הנתבעת ועל עיכוב הליכים שננקטו במסגרת תיק ההוצאה לפועל שנפתח נגדה בלשכת ההוצאה לפועל בנתניה. בנוסף ניתנה לנתבעת אורכה בת חודש ימים לצורך הגשת כתב הגנה.
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג חינם: 1-800-800-891