איך להגיש בקשות בהוצאה לפועל?
הוצאה לפועל – בקשת ביצוע:
בקשה לביצוע פסק דין תהא ערוכה לפי טופס 4 שבתוספת ותוגש על ידי הזוכה ללשכה.
נספחים לבקשת ביצוע ותחליפיהם:
(א) לבקשת ביצוע יצורפו –
(1) העתק מאושר של פסק הדין או של הפסיקתה, במספר עתקים מספיק ללשכה ולכל החייבים או, במקום עותק כאמור הנועד לחייב – אישור על המצאתו, אם הומצא לפני כן על ידי בית המשפט;
(2) מקום שהזוכה מיוצג על ידי עורך דין – יפוי הכוח של עורך הדין, זולת אם יפוי הכוח הופקד במזכירות בית המשפט או בלשכה ועורך הדין הורשה בו להוצאה לפועל ולגביית כספים; היה הזוכה מיוצג על ידי עורך דין על פי יפוי כוח כללי, יצא ידי חובתו לפי פסקה זו גם אם צירף העתק של יפוי הכוח, מאושר על ידי עורך דין.
(ב) הופקד יפוי הכוח בבית המשפט כאמור בתקנה זו, יצויין בבקשה שם בית המשפט ומספר התיק שבו הופקד יפוי הכוח. הופקד יפוי הכוח בלשכה, יצויין בבקשה מספר התיק שבו הופקד כאמור.
בקשת מעצר ו/או עיכוב יצאה מן הארץ:
(א) בקשת מעצר למניעת הפרעה בביצוע ובקשת עיכוב יציאה מן הארץ, יהיו בכתב בצירוף תצהיר המאמת את העובדות שעליהן מסתמכת הבקשה. בבקשה לעיכוב יציאה מן הארץ יפרש המבקש את שמו ושם משפחתו של החייב גם באותיות לטיניות.
(ב) ניתן צו לעיכוב יציאה, תומצא מיד הודעה על כך לחייב.
(ג) צו עיכוב יציאה יכול שיכלול הוראה כי הצו יהא בטל אם ישולם הסכום הנקוב בו, בלשכה או במשטרת בקורת הגבולות, או אם תינתן בלשכה ערובה כמפורט בצו.
(ד) לא יהיה תוקף לצו עיכוב יציאה מן הארץ בתום שנה מיום נתינתו, יהיו אשר יהיו הזמן או התנאים שנקבעו בצו ביחס לתחולתו, מלבד אם ניתן לזמן פחות משנה ; האמור בתקנת משנה זו לא יחול על צו שניתן לענין תשלום מזונות.
(ה) ראש ההוצאה לפועל רשאי להאריך צו עיכוב יציאה מן הארץ על-ידי מתן צו חדש.
בקשה לאיחוד תיקים:
(א) חייב רשאי לבקש איחודם של כל תיקי ההוצאה לפועל שנפתחו נגדו ; הבקשה תוגש ללשכה הקרובה ביותר למקום מגוריו או מקום עסקו של החייב, ובלבד שבאותה לשכה מבוצע נגדו לפחות פסק דין אחד ; לא מבוצע כל פסק דין נגד החייב בלשכה האמורה תוגש הבקשה בלשכה שבה מבוצעים נגדו רוב פסקי הדין ; ראש ההוצאה לפועל שאליו הוגשה בקשה כאמור, רשאי בכל שלב, על פי בקשת מרבית הזוכים, להורות כי איחוד תיקים ינוהל בלשכה אחרת, בשים לב, בין השאר, למקום שבו מוצאים לפועל רוב פסקי הדין, וכי הבקשה תועבר לאותה לשכה.
(ב) בקשת איחוד תיקים תהא ערוכה לפי טופס 7 שבתוספת, ותוגש במספר עתקים מספיק בשביל הלשכה והזוכים, בצירוף המסמכים הדרושים לפי הטופס האמור, כשהם מאומתים בתצהיר כדין ; המוציא לפועל לא יקבל בקשה שאינה ערוכה ומוגשת כאמור.
(ג) ראש ההוצאה לפועל רשאי לדחות את הבקשה לאיחוד תיקים, אף בלי ששמע את החייב והזוכים, אם היה סבור כי הצעתו של החייב לתשלום כל חובותיו אינה סבירה.
(ד) לא יגיש חייב יותר מבקשה אחת לאיחוד תיקים ; נדחתה בקשת חייב לאיחוד תיקים, לא תוגש בקשה נוספת אלא אם הראה החייב כי חל בנסיבות שינוי יסודי המצדיק את הבקשה.
(ה) בכל לשכה ינוהל פנקס איחודי תיקים ערוך לפי טופס 8 שבתוספת ; בקשת איחוד תיקים והמצורפות אליה יתוייקו בתיק אשר יצויין במספר הסידורי שניתן לאותה בקשה בטופס 8, והתיק ינוהל כאמור בתקנה 17 בשינויים המחוייבים.
לפניה אל עורכי דין בנושאי ההוצאה לפועל ללא התחייבות לחץ/י כאן
בקשת עיקול
(א) בקשת עיקול בידי צד שלישי תפרט את שמו המלא ומענו של הצד השלישי שבידיו נמצאים או עשויים להימצא נכסים של החייב ואם היו לו סניפים, יצויין בבקשה הסניף שברשותו הם נמצאים או עשויים להימצא.
(ב) בבקשה יצויין אם העיקול נדרש על כלל נכסי החייב או על נכס מסויים ;
היתה הבקשה לעקל נכס מסויים, יפרט הזוכה את הנכס, ואם היה הנכס זכות – את פרטי אותה זכות.
(ג) בקשת עיקול על כלל נכסי החייב אצל מוסד בנקאי או אצל מוסד כספי כמשמעותם בחוק בנק ישראל, תשי"ד-1954 4, תהיה בצירוף תצהיר שבו המבקש מאמת כי לפי מיטב ידיעתו נמצאים או עלולים להימצא בידי המוסד האמור נכסים של החייב.
שליחת הודעת עיקול לצד שלישי
ציווה ראש ההוצאה לפועל על עיקול בידי צד שלישי, ימציא המוציא לפועל הודעה על כך לצד השלישי.
תוכן הודעת עיקול
(א) הודעת עיקול בידי צד שלישי על כלל נכסי החייב תהא ערוכה לפי טופס 14 שבתוספת, היא תפרט את חובותיו של הצד השלישי לפי סעיפים 44ו-46 עד 48 לחוק, ותיכלל בה הוראה מפורשת שנכסי החייב הנמצאים בידי מקבל ההודעה, ביום קבלתה או לאחר מכן, כפי שנקבע בה, מעוקלים כדין.
(ב) הודעת עיקול בידי צד שלישי על נכס מסויים תהא ערוכה לפי טופס 15 שבתוספת, היא תפרט את חובותיו של הצד השלישי לפי סעיפים 45עד 48 לחוק, ותיכלל בה הוראה מפורשת שהנכס האמור הנמצא בידי מקבל ההודעה, ביום קבלתה או לאחר מכן, כפי שנקבע בצו העיקול, מעוקל כדין.
בקשה לביצוע שטר:
בקשה לביצוע שטר לפי סעיף 81א לחוק תהא ערוכה לפי טופס 18 שבתוספת.
פרטי הבקשה
ואלה הפרטים שתכיל הבקשה:
(1) שמו ומקום מגוריו של המבקש, ומען להמצאת מסמכים ;
(2) שמו ומקום מגוריו של החייב שנגדו מוגשת הבקשה ;
(3) העובדה שהמבקש או החייב הוא קטין או פסול דין, אם הדבר הוא כך ;
(4) תיאור השטר והעובדות הנוגעות להחזקתו בידי המבקש ושאר העובדות המשמשות עילה לבקשה ;
(5) הסכום שיש לפרוע על פי השטר תוך הבחנה בין קרן, ריבית והפרשי הצמדה
(6) זמן ומקום הפרעון ;
(7) בית המשפט שלו הסמכות לדון במשפט מבחינת המקום, במקרה של הגשת התנגדות.
נספחים לבקשת ביצוע שטר ותחליפיהם
(א) הבקשה תוגש בעותק אחד בצירוף –
(1) תצהיר בעותק אחד לאימות העובדות הכלולות בבקשה ;
(2) השטר המקורי עם תצלום או העתק הימנו ;
(3) עתקים או העתקים או תצלומים של הבקשה ושל המצורפות לפי פסקאות (1) ו(2) כמספר החייבים שנגדם מבוקש הביצוע ;
(4) מקום שהמבקש מיוצג על ידי עורך דין – יפוי הכוח של עורך הדין, זולת אם יפוי הכוח הופקד במזכירות בית המשפט או בלשכה ועורך הדין הורשה בו להוצאה לפועל ולגביית כספים ;
(5) היה המבקש מיוצג על ידי עורך דין על פי יפוי כוח כללי, יצא ידי חובתו לפי פסקה (4) גם אם צירף העתק של יפוי הכוח, מאושר על ידי עורך דין.
(ב) הופקד יפוי הכוח בבית המשפט כאמור בתקנה זו, יצויין בבקשה שם בית המשפט ומספר התיק שבו הופקד יפוי הכוח ; הופקד יפוי הכוח בלשכה – יצויין בבקשה מספר התיק שבו הופקד כאמור.
(ג) במעמד הגשת הבקשה לביצוע יוחזר למבקש השטר המקורי ויצויין בו בהטבעת חותמת מספר התיק והלשכה שבה הוגשה הבקשה.
התנגדות לביצוע ובקשה להפחתת תוספת הצמדה:
(א) התנגדות לפי סעיף 81א(ג) לחוק תוגש תוך עשרים יום מיום שהומצאה האזהרה ; ההתנגדות תהא ערוכה לפי טופס 19 שבתוספת והיא תוגש ללשכה שבה הוגשה הבקשה לביצוע, ותפרט את שמם ומענם של המתנגד ושל המבקש, את מספר תיק ההוצאה לפועל, את נימוקי ההתנגדות, את הסכום שלגביו מוגשת ההתנגדות, את שם עורך דינו של המתנגד, או שהוא יטען לעצמו, ואת מענו להמצאת המסמכים.
(ב) ההתנגדות תוגש בעותק אחד ובצירוף –
(1) תצהיר בעותק אחד לאימות העובדות הכלולות בה ;
(2) עותק או תצלום או העתק מכל מסמך שעליו מסתמך המתנגד ;
(3) עתקים או העתקים או תצלומים של כתב ההתנגדות ושל המצורפות אליו במספר מספיק להמצאה לכל המבקשים ;
(4) עותק או תצלום או העתק של הבקשה לביצוע שטר עם כל רצופותיה ;
(5) מקום שהמתנגד מיוצג על ידי עורך דין, יצורף גם יפוי כוח של עורך הדין, או העתק ממנו אם היה יפוי כוח כללי, זולת אם יפוי הכוח הופקד במזכירות בית המשפט או בלשכה.
(ג) הופקד יפוי הכוח בבית המשפט כאמור בתקנה זו, יצויין בבקשה שם בית המשפט ומספר התיק שבו הופקד יפוי הכוח הופקד יפוי הכוח בלשכה – יצויין בבקשה מספר התיק שבו הופקד כאמור.
(ד) בקשה לפי סעיף 81א(ד) לחוק תוגש תוך עשרים יום מיום שהומצאה האזהרה.
הארכת מועד להגשת ההתנגדות
(א) בקשה להארכת מועד להגשת ההתנגדות האמורה בתקנה 106 תוגש ללשכת הוצאה לפועל בדרך המרצה בצירוף כתב ההתנגדות, וראש ההוצאה לפועל יעביר אותה לבית המשפט המוסמך לדון בהתנגדות.
(ב) בית משפט שהועברה אליו בקשה להארכת מועד כאמור בתקנת משנה (א) רשאי, מטעמים מיוחדים שיירשמו, לעכב את הליכי ההוצאה לפועל או חלק מהם, אם הוגשה לו בקשה על כך.
לפניה אל עורכי דין בנושאי ההוצאה לפועל ללא התחייבות לחץ/י כאן