כידוע, מטרת הליכי ההוצאה לפועל היא אכיפת החיובים הטמונים בפסק הדין. ההוצאה לפועל אינה ערכאת ערעור. חובת ההוצאה לפועל לאכוף פסק-דין בין שהוא נכון ומדויק ובין שהוא שגוי ובעל דין אשר סבור כי פסק הדין שגוי זכאי להגיש ערעור על פסק הדין, בבית המשפט ולא בלשכת ההוצאה לפועל. עם הגשת ערעור או בקשה לבטל את פסק הדין נהוג לבקש עיכוב ביצוע של פסק הדין כדי לעכב את פתיחת תיק ההוצאה לפועל.
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג חינם: 1-800-800-891
אכיפת החיוב מחייבת את הבנת מהותו ומשמעותו. השלב הראשון באכיפת החיוב הינו שלב ההבנה והפרשנות. כל הפעלה של פסק-דין בהוצאה לפועל גוררת אחריה את פרשנותו. אולם מקום בו יש אי-בהירות, יש לעולם לזכור כי שיקול הדעת של ההוצאה לפועל הוא מוגבל לפי עצם טיבו וטבעו. מקום בו הבנת החיוב ופרשנותו אינם עולים מתוך פסק הדין ונסיבותיו, רשאי ראש ההוצאה לפועל לפנות לבית המשפט לצורך הבהרת פסק הדין לפי סעיף 12לחוק ההוצאה לפועל. הפנייה הינה אל בית המשפט אשר נתן את פסק הדין.
ברע"א 6856/93 חוטר נ' גבריאל פ"ד מח (5) 785 דן בית המשפט בשאלה המשמעות של התחייבות בפסק דין שהוגש לביצוע בהוצאה לפועל, "לדאוג לכך כי עד סוף חודש אפריל יותקן מונה מים נפרד לדירתו של התובע".
שתי פרשנויות אפשריות: האחת – המשיב נוטל על עצמו את הנטל לקיים את ההליכים הכרוכים בהתקנת מונה מים נפרד לדירת המבקש. השנייה – המשיב נוטל על עצמו הן את הנטל להליכים הכרוכים בהתקנת המונה והן את כיסוי עלות ההתקנה עצמה.
בית המשפט פסק כי משמעות פסק הדין בבית המשפט לתביעות קטנות היא הפרשנות הראשונה, והיא כי המשיב נטל על עצמו את הנטל לקיים את ההליכים הפורמאליים הכרוכים בהתקנת מונה מים נפרד לדירת המבקש.
לפניה אל עורכי דין בנושאי ההוצאה לפועל ללא התחייבות לחץ/י כאן