
בבסיסו של חוק ההוצאה לפועל עומדות שתי תכליות המיוחדות לו: התכלית האחת הינה יצירת מנגנון אשר באמצעותו יוכלו זוכים לגבות את חובותיהם ולממש פסקי-דין אשר ניתנו לטובתם ביעילות ובזריזות.
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג חינם: 1-800-800-891
התכלית השנייה היא הגנה על חייבים אשר מצבם הכלכלי איננו מאפשר להם לפרוע את חובותיהם הפסוקים, בין היתר על-מנת למנוע מצב שהפעלת מנגנון הגבייה לטובת הזוכה תהפוך את החייב לחסר כול, וכך ייפול הוא כנטל על החברה.
בין שתי התכליות קיים מתח מתמיד, והן מתנגשות זו עם זו לא אחת, לפיכך יש צורך לאזן ביניהן. במסגרת עריכת איזון זה יינתן משקל נכבד לאינטרס של הזוכה בהוצאה לפועל בביצוע פסק-הדין אשר ניתן לטובתו.
המנגנון של איחוד תיקים בהוצאה לפועל נועד לתת פתרון למצוקתו של חייב אשר כמה נושים מנהלים נגדו הליכים במקביל במסגרת מערכת ההוצאה לפועל. איחוד תיקיו של החייב מאפשר לו לפרוע את חובותיו לכלל הנושים בדרך של גבייה קולקטיבית בתשלומים אשר ייקבעו בהתאם ליכולתו הכלכלית.
צו לאיחוד תיקים התלויים ועומדים נגד חייב איננו ניתן באופן אוטומטי. חייב, המבקש כי יינתן צו לאיחוד תיקים נדרש למלא שורה של דרישות ואף להיות נתון למגבלות שונות.
ככלל, משמוכרז חייב אשר מתנהלים נגדו כמה תיקי הוצאה לפועל כמוגבל באמצעים, יינתן אף צו לאיחוד תיקיו אף שאין הוא עומד בדרישות הכספיות הרגילות למתן צו לאיחוד תיקים. המנגנון של איחוד תיקים טומן בחובו יתרונות עבור החייבים. מתוך מטרה להבטיח כי לא יהיה בהטבות אלו כדי לפגוע בתמריץ החייבים לפרוע את חובותיהם, ועל-מנת להיטיב רק עם חייבים אשר עושים מאמץ לפרוע את חובותיהם במהירות, נדרשים חייבים המבקשים צו איחוד למלא כמה תנאים כספיים.
יש בסמכותו של ראש ההוצאה לפועל להימנע ממתן צו לאיחוד תיקיו של חייב מוגבל באמצעים וכן לבטל צו זה או לשנותו לאחר שניתן, אם אין החייב עומד בדרישות ההתנהגותיות הקבועות בחוק ביחס לאיחוד תיקים.
לפניה אל עורכי דין בנושאי ההוצאה לפועל ללא התחייבות לחץ/י כאן