פשיטת רגל של אדם פרטי
כל אדם פרטי או מי שמנהל עסק עלול למצוא עצמו יום אחד מול שוקת שבורה, וכאשר הוא איננו מסוגל לעמוד בתביעותיהם הכספיות המתרבות והולכות של נושים שונים, החל מספקים וכלה בבנקים.
כתוצאה מהמשבר הכלכלי והמצב הקשה אליו נקלע המשק בשנים האחרונות, אף רבו המקרים של אנשים פרטיים, שניהלו עסקים או חברות זעירות ונאלצו להכריז על פשיטת רגל כתוצאה מהחובות ומקריסתו הכלכלית המתמשכת של העסק.
זקוקים ליעוץ? עומדים בפני הליכי פשיטת רגל? הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרד דורה כהן ויצמן. למשרד ניסיון של למעלה מ 17 שנים בייצוג בהליכי פשיטת רגל.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן נבחר ע"י חברת BDI בדירוג משרדי עורכי הדין כאחד מהטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון : 03-6093833 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועל ישמח לחזור אליכם בהקדם.
מה הוא למעשה הליך פשיטת רגל של אדם פרטי?
פשיטת רגל של אדם פרטי היא מצב בו הוא נקלע לבעיות כספיות קשות ועליו להיפרד מנכסיו במטרה לשלם את חובותיו לנושים.
בניגוד למה שנהוג לחשוב, פשיטת רגל איננה קשורה רק לחברות או לעסקים, וכל אדם פרטי החייב סכומי כסף גדולים, גם כאשר החובות הם כתוצאה מערבויות אישיות, יכול להכריז על פשיטת רגל.
להכרזה על פשיטת רגל ישנם שני תנאים בסיסיים: המכריז על פשיטת רגל חייב להיות תושב ישראל שגילו מעל 18, והסכום אותו הוא חייב הוא מעל 14,679 ש"ח או בהתאם לסכום המתעדכן מעת לעת.
פעמים רבות יכול אדם פרטי להגיש בקשה לפשיטת רגל גם כשאין ברשותו כל נכסים והוא מעוניין לעכב הליכים משפטיים המתנהלים כנגדו ולקבל את ההגנה לה הוא זכאי מבחינת החוק.
כיצד מתבצע הליך פשיטת הרגל?
למעשה, כל אדם הנקלע לחובות גדולים העולים על סך כל הכנסותיו וכל נכסיו, וכתוצאה מכך נאלץ להתמודד מול נושיו, הליכי הוצאה לפועל ותביעות משפטיות, זכאי להכריז על פשיטת רגל ולעכב את ההליכים המתנהלים נגדו.
במסגרת ההגנות הקיימות בחוק, זכאי בעל העסק לקבל הגנה מפני הנושים באמצעות הוצאת צו כינוס נכסים. לאחר הוצאת צו כינוס נכסים מעוכבים הליכי ההוצאה לפועל והתביעות השונות נגדו, והוא מוכרז כפושט רגל.
ההכרזה על פשיטת רגל מאפשרת לרשויות המשפט ולפושט הרגל לנקוט בהליכים שונים שבסופם ניתן יהיה לגבש הסדר תשלומים בו הוא יוכל לעמוד.
החלטת להתחיל בהליך פשיטת רגל? פנה אל עורך דין מומחה לפשיטת רגל!
בקשת בעל עסק להכריז על עצמו כפושט רגל צריכה לכלול פירוט של: נכסיו ונכסי בני משפחתו, כלל החובות הקיימים, הנושים והנסיבות שהובילו למצב. לבקשה יש לצרף מסמכים המהווים הוכחה לפרטים המופיעים בבקשה.
בנוסף לחתימת המבקש, צריך לחתום על הבקשה גם עורך דין. ככלל, הפנייה לעורך דין, לצורך ניהול הליך מסודר ומקצועי, היא מומלצת ביותר. שכן, בקשה הכתובה נכון, תאפשר לבעל העסק להגיע להסדר חוב נוח עם הנושים, להקפאת החובות הקיימים, ולעיתים גם לפטור מלא מכל החובות.
בהליך בש"א 11136/06 טען החייב כי הוא איננו מחויב אישית כלפי המשיב. בפרשה זו, לאחר ההכרזה על פשיטת רגל ובמסגרת הסדר הנושים, קיבל החייב הפטר מכל תביעה כלפיו, בגין חובות בית הקפה שהיה בבעלותו ובקשר לפעילותו לפני הוצאת צו הקפאת הליכים.
לפי טענת החייב, הסדר הנושים שאושר על ידי בית המשפט, חל רק על חובות החברה ואיננו קשור לחיובים אישיים של החייב. למרות טענות החייב, קבע בית המשפט, כי החוב שנקבע בהסדר הנושים מבוסס גם על חיוב אישי מכוח דיני נזיקין, שהחייב לא קיבל אליו הפטר.
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג : 03-6093833