רקע כללי:
הליך פירוק חברה, הינו נושא מרכזי וסבוך במסגרת דיני התאגידים. פקודת החברות והתקנות
הנלוות לה, מפרטות שלוש חלופות עיקריות לפירוק החברה, מבחינות בין פירוק לחיסול ומחילות את תקנות סדר הדין האזרחי, מקום שאינן סותרות את ההוראות הקבועות בתקנות הפירוק.
יוצא מכך, כי הליך כינוס הנכסים של בהליך פירוק חברה, אף הוא ראוי לתשומת לב מיוחדת וטיפולו של בר- סמכא מתחום זה. לפיכך, נאמר כבר עתה, כי לשם הבטחת זכויות כל הנוגעים בעניין – בעלי החברה מחד ונושיה המובטחים והבלתי מובטחים מאידך, יש להסתייע בייעוץ מקצועי של עו"ד העוסק בדיני התאגידים.
חברה – בשונה מיחיד או שותפות- אינה פושטת את הרגל, אלא, בהתקיים עילות הפירוק המנויות בפקודה, מתפרקת מרצון, מפורקת בידי ביהמ"ש או בפיקוחו. יחד עם זאת, מבחינת תוכן הפעולות וסדרן, דומה כינוס הנכסים של חברה בפירוק, לכינוס הנכסים בהליך "פשיטת רגל".
מינוי נאמן בהליך פירוק חברה:
בית המשפט המחוזי – הערכאה אשר דנה בענייני חברות- רשאי למנות מפרק (נאמן) לחברה. המפרק הוא בעל התפקיד המרכזי בהליך פירוק חברות, כפוף לפיקוחו של ביהמ"ש ומקבל ממנו הוראות. תחילת פעילותו של המפרק, מותנית בהודעה לרשם החברות ובמתן ערובה.
כמו כן, עליו לדווח לכונס הנכסים הרשמי על פעולותיו, לפחות פעמיים בשנה. במהלכם הרגיל של הדברים, מדובר בעו"ד או רו"ח בעלי ידע וניסיון בפירוק חברות. יובהר, כי תפקידיו של המפרק רבים והוא אמון על כינוס עסקי החברה ונכסיה, פירוקם ומימושם וחלוקת תמורתם בין נושיה החברה השונים.
תפקידו יכלול בין היתר, את הפעולות הבאות:
1. איתור נכסי החברה בכללותם.
2. משלוח דרישות תשלום למשתתפי הפירוק.
3. תביעת חייבים של החברה.
4. מתן הוראות לנושאי משרה ודירקטורים בחברה.
5. ניהול "הוכחות חוב" נגד החברה.
מיד לאחר מתן צו הפירוק, מקבל המפרק לידיו או לפיקוחו את נכסי החברה. כמו כן, רשאי הוא לפנות אל ביהמ"ש בבקשה להקנות לו את הנכסים. כתלות באישור ביהמ"ש או ועדת הביקורת, ינהל המפרק את עסקי החברה במידה הדרושה לפירוקה היעיל, יפרע לסוג מסוים של נושים את חובם ויפעל בכל עניין הדרוש לשם כינוס נכסיה של החברה וחלוקתם לטובת פירוקה. מהלכים אלה יבוצעו תוך התחשבות בנושים ובמשתתפים ובאמצעות זימון אסיפות במידת הצורך.
עוד יודגש, כי הליך כינוס הנכסים – בהתאם לצו הפירוק, מעכב באופן מיידי את כל הליכי הגבייה הפרטניים כנגד החברה, למעט הליכים פליליים, ומחיל הליכי גבייה קולקטיביים תוך חלוקה צודקת של נכסי החברה בין נושיה. בין יתר המטרות – הגנת האינטרסים של כל הנושים ומניעת ניצול נכסי החברה ע"י נושים ספציפיים.
החלטות המפרק במהלך פירוק החברה וכינוס נכסיה, ניתנות לערעור בפניי ביהמ"ש המחוזי, תוך 30 יום ממועד החלטת המפרק. לאור האמור לעיל ובמטרה להגן על זכויותיהם של נושים ומשתתפים בהליך כינוס הנכסים, ראוי להיוועץ בעו"ד העוסק בתחום דיני התאגידים ככלל ופירוק חברות בפרט.
למה לבחור במשרד דורה כהן ויצמן בהליך פירוק חברה?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן ניסיון של למעלה מ 17 שנים בליווי לקוחות בהליכי פירוק חברות. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחר בדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון חינם: 03-6093833 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה לדיני חברות ישמח לחזור אליכם בהקדם.